Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

U-BT Cluj se întoarce cu medalia de argint de la Superfinala EYBL U13

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.04.2023

U-BT Cluj se întoarce cu medalia de argint de la Superfinala EYBL U13

U-BT Cluj-Napoca a făcut o figură frumoasă în cadrul Superfinalei EYBL U13 de la Riga. Tinerii baschetbaliști ardeleni se întorc de la turneul final cu o medalie de argint, după ce au pierdut în ultimul act al competiției.

Juniorii campioanei României s-au calificat la Superfinala de la Riga datorită rezultatelor înregistrate în fazele anterioare din EYBL. Studenții au avut un bilanț de 7-1 în Grupa A și au obținut biletele pentru turneul final.

Fiecare meci a reprezentat o finală pentru U-BT Cluj, întrucât o înfrângere ar fi fost echivalentă cu eliminarea. În prima zi a competiției (7 aprilie), clujenii au înregistrat două victorii (75-38 cu A1 – BS Jugla și 62-45 cu B4- BS Ridzene) ce le-au asigurat calificarea în semifinale.

În penultimul act, Șepcile Roșii au dat piept cu A3 – BS Riga și au obținut o nouă victorie impresionantă, cu scorul de 68-59. Omul meciului a fost Sebastian Lăpuște, care a strâns 28 de puncte și 13 recuperări. Alți doi colegi au încheiat în double-double: Filip Marchiș (12 puncte, 14 recuperări) și Alexandru Hațegan (10 puncte, 11 recuperări).

În cele din urmă, tinerii baschetbaliști au cedat cu 67-80 (10-26, 17-19, 24-17, 16-18) în finala de duminică, 9 aprilie. Călăul acestora a fost C4 – SKM Vilnius. În duelul cu lituanienii, Filip Marchiș a fost cel mai bun jucător al alb-negrilor, terminând cu 20 de puncte și 10 recuperări. Sebastian Lăpuște l-a urmat cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

*foto: Facebook/U-BT Cluj

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Chestiune de semantică :)
    Citat : " Studenții au avut un bilanț de 7-1 în Grupa A și au obținut biletele pentru turneul final." Păi la așa precocitate n-ar avea dreptul ferebeul să introducă regula U13 obligatoriu 49 secunde obligatoriu în teren în fiecare sfert !? Sau doar în primele 3. :) Poate era mai puțin derutant pentru federali o exprimare de genul : ELEVII antrenorilor Iurian și Cosma au obținut ...

    cu 1 an în urmă (09.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Și totuși
    FELICITĂRI juniorilor și antrenorilor pentru performanță. Mulțumiri părinților și clubului U-BT pentru susținere și condiții de antrenament!

    cu 1 an în urmă (09.04.2023) Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    Felicitari!
    Performanta deosebita! Sper ca macar pe jumatate dintre ei sa-i vedem si peste 5-6 ani in LNBM

    cu 1 an în urmă (10.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!