Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

U18F - România și Bulgaria și-au împărțit victoriile în cele două meciuri amicale

Marius Petri

Marius Petri
24.06.2014

Echipa națională U18 de baschet feminin a României a obținut o victorie și a înregistrat o înfrângere în meciurile amicale desfășurate în capitala Bulgariei în compania reprezentativei similare a vecinilor de la sud de Dunăre.

Lotul pregătit de Florin Covaciu a reușit un prim meci bun, în care a intrat la pauza cu un punct în spatele gazdelor, 29-30. Cele două sferturi care au urmat după pauză au făcut diferența în favoarea tricolorelor, care și-au adjudecat secvențele 3 și 4, câștigând astfel confruntarea cu scorul de 58-51.

Deși a început partida pe bancă, Ana Ferariu a fost cea mai bună marcatoare a naționalei noastre, cu 17 puncte și 5 recuperări, fiind urmată de Kincso Kelemen (8 puncte, 4 recuperări). De asemenea, o evoluție bună sub panou a avut Teodora Neagu, cu 7 recuperări, 5 puncte și 4 intercepții. Pentru Bulgaria, principalele remarcate au fost Gabriela Nikolova (17 puncte, 9 recuperări) și Evgenia Natskina (14 recuperări, 8 puncte).

Cel de-al doilea meci, disputat în această dimineață, a demarat mult mai bine pentru bulgăroaice, care și-au asigurat un avans de 13 puncte după 20 de minute de joc, scor 47-34. Deși au avut din nou o repriză secundă mai bună, în care au câștigat ambele sferturi, româncele nu au reușit să remonteze diferența, tabela indicând astfel 83-74 la finalul partidei.

Zsuzsanna Buzogany a fost principala remarcată a reprezentativei tricolore în urma celor 16 puncte și 11 recuperări reușite. Totodată, o prestație bună a înregistrat și Raluca Matei, cu 8 puncte și 6 mingi culese din apropierea panoului. De partea cealaltă, echipa Bulgariei a avut 4 jucătoare cu peste 10 puncte marcate, cea mai bună performanță fiind reușită de Borislava Hristova, autoare a 33 de puncte și 8 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!