Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

U20 Feminin - Olimpia Bucureşti a devenit noua Campioană Naţională!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.05.2011

Duminică după-masă, la Arena de Baschet din Bucureşti s-au desfăşurat finalele Campionatului Naţional de Tineret(U20) feminin, iar în urma rezultatelor formaţia CS Olimpia Bucureşti a devenit noua Campionă Naţională. Echipa antrenată de Viorica Gamalet a învins cu scorul de 63-54 pe Universitatea Cluj-Napoca. Medaliile de bronz au fost adjudecate de către Sportul Studenţesc după victoria la 8 puncte, 71-63, în faţa sportivelor de la CSŞ Gloria Arad.

Finala Mare: Universitatea Cluj-Napoca - Olimpia Bucureşti 54-63

Partida a început foarte bine pentru bucureştencele care conduceau după 3 minute cu scorul de 10-0, însă sportivele de la Universitatea nu s-a lăsat mai prejos şi au încheiat, spre surprinderea tuturor, primul sfert în avantaj, scor 16-15. S-a jucat cap la cap în următoarele 6 minute în care ambele echipe au alternat, pe rând, la conducere. Fetele antrenate de Gamalet au gestionat mult mai bine finalul de repriză, iar graţie celor două reuşite de trei puncte ale Ana Mariei Grigore, Olimpia a intrat la cabine în avantaj, scor 30-24
La revenirea de la cabine, gazdele au pus stăpânire pe joc distanţându-se, în scurt timp, la 10 puncte, diferenţă care a persistat pe tot parcursul sfertului, inclusiv la finalul acestuia cand tabela indica 46-36 în favoarea echipei din Capitală. În actul decisiv diferenţa s-a mărit şi la 15 puncte, clujencele remontând 8 puncte din ecart-ul care a ajuns la doar 7 lungimi în spate, cu 3 minute înainte de final, însă nu au mai avut puterea de a răsturna situaţia. Astfel Olimpia Bucureşti a învins cu scorul de 63-54 şi a devenit noua campionă naţională. Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Cristina Bigică cu 19 puncte şi 8 recuperări.

Finala Mică: Sportul Studenţesc - CSŞ Gloria Arad 71-63

Arădencele au început extrem de bine partida care părea că va fi la discreţia acestora, scorul după 10 minute fiind de 14-4. În sfertul doi a urmat un parţial de 13-0 pentru bucureştencele care au preluat conducerea, scor 17-14. Fetele antrenate de Ildiko Sereş şi-au revenit pe finalul primei reprize şi au reomontat avantajul de 10 puncte, scor la pauză 35-25.
Bucureştencele au venit mult mai motivate de la cabine, dovadă fiind faptul că la finalul celor 30 de minute, tabela indica egalitate la 45. Ultimele zece minute au fost extrem de echilibrate, însă siguranţa de care au dat dovadă jucătoarele de la Sportul, la linia de libere(transformând 6/6) le-a adus victoria. Scor final 71-63 pentru Sportul Studenţesc care cucereşte medaliile de bronz.

1 comentariu la aceasta stire:
  • sisi :

    ei na
    cum adica a devenit noua campioana nationala cand tot olimpia era campioana la categoria asta?

    cu 12 ani în urmă (24.05.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!