Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

U20 feminin - Universitatea Cluj şi CS Olimpia Bucureşti în finala mare

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.05.2011

Sâmbătă şi duminică, la Arena de Baschet din Bucureşti se desfăşoară Final Four-ul Campionatului Naţional de Tineret(U20) Feminin, eveniment la care participă echipele CS Olimpia Bucureşti, Sportul Studenţesc Bucureşti, Universitatea Cluj şi CSŞ Gloria Arad. În urma unei trageri la sorţi, Universitatea Cluj a întâlnit pe Sportul Studenţesc, iar CSŞ Gloria Arad pe Olimpia Bucureşti, în semifinalele competiţiei.

Ambele meciur s-au disputat în această dimineată, la Bucureşti, câştig de cauză având formaţiile Universitatea Cluj şi Olimpia Bucureşti, ce se vor lupta mâine pentru medaliile de aur.

CS Sportul Studentesc - Universitatea Cluj 57-69

Formaţia bucureşteană a intrat mult mai bine în joc şi a condus pe toată durata primului sfert, în minutul 5 chiar şi la 6 puncte, încheiat în favoarea echipei din Capitală, scor 23-17. Sfertul doi a debutat la fel de bine ca şi primul, fetele de la Sportul izbutind un parţial de 10-0 ce le-a oferit un avantaj de 16 puncte, 33-17 în minutul 13. Clujencele au mai redus din diferenţă, intrând la cabine cu un deficit de 10 puncte, scor 38-28 pentru echipa antrenată de Ştefania Borş.
Antrenorul Florin Covaciu le-a motivat, la pauza mare, pe jucătoarele sale care au intrat mult mai atente în teren, remontând deficitul de 10 puncte în doar 4 puncte, scor 38-38 în minutul 24. Până la sfârşitul sfertului s-a jucat cap la cap, iar graţiei reuşite de la mare distanţă a sportivei Mitroi Ruxandra, tabela indica egalitate la 46, înaintea sfertului decisiv. De asemenea, Mitroi a avut o prestaţie foarte bună în această partidă în care a izbutit 20 de puncte(15 venind de după lina de 6.75) exceptând cele 6 mingi pierdute.
În actul decisiv clujencele s-au stabilit la timonă, adversarele încercând în zadar să se apropie la mai puţin de 5 puncte. Scor final 69-57, iar Universitatea Cluj e în finala Final Four-ului U20.

CS Olimpia Bucureşti - CSŞ Gloria Arad 99-64

Practic, a fost o partide între aproape întreaga echipă prim divizionară a Olimpiei Bucureşti şi a echipa de Junioare I(U18) a formaţiei CSŞ Gloria Arad, bucureştencele impunându-se fără probleme, la finalul celor 40 de minute. Arădencele nu au rezistat pentru mult timp în faţa Olimpiei, în minutul 5 tabela indica deja avantajul clar al echipei din Capitală, scor 20-9. Primul sfert s-a încheiat 28-11 pentru ca la pauza mare a partidei diferenţa să crească la 29 de puncte, scor 54-25. Sportivele conduse de pe bancă de Viorica Gamalet şi-au adjudecat şi următoarele două sferturi, astfel partida s-a încheiat cu scorul final de 99-64.
Cea mai bună jucătoare a echipei învingătoare a fost Gabriel Cursaru, cu 20 de puncte urmată de Cristina Bigică cu 16 puncte, ce a avut un procentaj de 100% la aruncările de două puncte(6/6). De partea cealaltă Diana Moraru a marcat 17 puncte, 15 dintre ele venind de după semi-cercul de 6.75.

Mâine sunt programate finalele, CSŞ Gloria Arad va întâlni în lupta pentru medalia de bronz pe CS Sportul Studenşesc(ora 11:30) urmând ca apoi să aibă loc finala mare dintre Olimpia Bucureşti şi Universitatea Cluj(ora 13:30).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!