Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

UPDATE. Juniori II(U16) feminin - MC Sport Cluj-Napoca își apără titlul de campioană

totalbaschet.ro, Foto 1: citynews.ro

totalbaschet.ro, Foto 1: citynews.ro
04.04.2011

După cinci zile de întreceri, duminică s-a încheiat Turneul Final din cadrul Campionatului Național de Juniori II(U16) feminin, și implicit sezonul 2010/2011. Formația MC Sport Cluj Napoca și-a apărat titlul de Campioană Națională obținut acum doi ani, la această categorie, după ce s-a impus, duminică după masă, în fața grupării CSȘ Bega Timișoara, scor 72-68. Astfel clujencele au răzbunat înfrângerea suferită în faza grupelor, atunci când bănățencele au avut câștig de cauză. De menționat faptul că și acum doi ani, MC Sport Cluj-Napoca a învins în finală aceeași formație, CSȘ Bega Timișoara, chiar la ele acasă, în Sala Prof. Mircea Albu. Partida respectivă s-a desfășurat, mai exact, pe 29 august 2009, iar diferența de scor a fost mult mai mare în favoarea ardelencelor, 63-38.

Finala de la Brașov s-a dovedit a fi una foarte echilibrată, la pauză cele două formații find despărțide de doar 5 puncte, 34-29 în favoarea echipei antrenate de Tibi Iluțiu. În următorul sfert, MC Sport a mai adăugat două puncte la diferență, intrând în sfertul decisiv cu 7 puncte avans. Oboseala și-a spus cuvântul în actul decisiv, clujencele gestionând mai bine finalul în defavoarea grupării Bega Timișoara care a evoluat în doar 6 jucătoare, în timp ce Tibi Iluțiu a mizat pe 10 sportive, 9 dintre ele jucând cel puțin 9 minute. Scor final 72-68, și MC Sport Cluj Napoca cucerește medaliile de aur. Cea mai bună jucătoare de la formația învingătoare fiind Mihaela Maxim cu 16 puncte înscrise, 5 mingi câștigate, 2 recuperări și 2 pase decisive. Deși a înscris 34 de puncte și a recuperat 16 mingi, Bianca Blănaru nu a putut să-și îndrume echipa spre victorie.

În confruntarea pentru medaliile de bronz, Phoenix Galați a învins pe SCM U Craiova, scor 57-54, grație unui sfert trei în care a înscris 20 de puncte și a primit doar 9. Iulia Răileanu, componentă a echipei învingătoare, a fost cea mai bună marcatoare din cadrul finalei mici, înscriind 17 puncte și recuperând 22 de mingi. Iulia putea tranșa partida mai rapid, dacă avea un procentaj mai bun la aruncările de două puncte, pivotul gălățean marcând doar 8 aruncări din 24.

# Clasament Final V/Î
Aur MC Sport Cluj Napoca 4/1
Argint CSȘ Bega Timișoara 4/1
Bronz Phoenix Galați 4/1
4. SCM U Craiova 2/3
5. CS Olimpia București 3/2
6. CSȘ Sibiu 2/3
7. CSȘ Râmnicu Vâlcea 1/4
8. BC Sirus Tg. Mureș 0/5

Premii speciale:

MVP: Bianca Blănaru(CSȘ Bega Timișoara)
Cea mai bună marcatoare: Bianca Blănaru(CSȘ Bega Timișoara)
Cea mai buna pasatoare: Geleriu Mădălina(CSȘ Sibiu)
Cea mai buna apăratoare: Maxim Mihaela(MC Sport Cluj-Napoca)
Cea mai bună recuperatoare: Răileanu Iulia(Phoenix Galați)
Best five: Irina Gavrila(SCM U Craiova), Răileanu Iulia(Phoenix Galați), Blănaru Bianca(CSȘ Bega Timișoara), Gheban Alina(CSȘ Bega Timișoara) și Lovasz Izabella(MC Sport Cluj Napoca)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!