Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Vali Pogonaru: "Obiectivul lotului naţional U20 e locurile 1-8"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.06.2011

Lotul naţional U20 masculin s-a reunit pentru prima oară pe 10 iunie, efectuând un cantonament în Bucureşti până pe 15 iunie, atunci când reprezentativa noastră s-a deplasat în Skopje pentru a disputa două meciuri amicale cu selecţionata similară a Macedoniei. În acest moment componenţii selecţionatei de tineret se află în pauză, urmând să se reunească la Piteşti, ultimul cantonament înaintea deplasării la Campionatul European de la Sarajevo. Practic Valentin Pogonaru şi Valentin Netolitzchi au mai puţin de o lună de pregătire până la debutul primului meci din cadrul Europenelor din Bosnia.

Într-o declaraţie oferită site-ului totalbaschet.ro, Vali Pogonaru vorbeşte despre programul pe care naţionala U20 îl va avea în următoarea perioadă.

Următorul stagiu de pregătire va avea loc la Piteşti, din 21 iunie până pe 2 iulie. În următoarele două zile vom disputa două amicale cu selecţionata similară a Bulgariei, tot la Piteşti. Între 5-10 iulie vom avea câteva jocuri cu colegii noştrii de la U18 după care pe 11 ne vom deplasa la Drobeta Turnu Severin pentru ca pe 12 iulie, dimineaţa, să pornim spre Bosnia în vederea participării la Campionatul European Divizia B - 14-24 iulie.

Întrebat dacă vor fi efectuate unele modificări în lot, înainte de stagiu de pregătire de la Piteşti, acesta a răspuns afirmativ.

La Piteşti vor apărea Stanciu Alexandru, el evoluează la Otopeni, l-am avut şi la Bucureşti însă nu a făcut deplasarea în Macedonia şi Barîş Aktas care a primit acceptul medicului. După cum bine ştiţi sezonul acesta el a avut multe probleme medicale, însă acum e bine a început de 2 saptămâni antrenamentele, dar a fost în Turcia să vadă dacă poate începe pregătirea la parametrii ridicaţi. La capitolul plecări îl putem menţiona pe Ciocată Cornel care nu a avut o evoluţie destul de bună şi am zis să încercăm şi alţi jucători.

De asemenea, Pogonaru a afirmat că timpul de pregătire este cam scurt, însă speră să depăşească toate etapele de pregătire pe care şi le-a propus.

Noi am mai avut o singură perioadă de pregătire, dar nu cu toţi membrii lotului pentru că nu se putea, nu îi lăsa echipele de club la care evoluau. Am fost în Italia unde am avut 3 jocuri, însă echipa a fost incompletă: fară Ţibîrnă, fără Corpodean, fără cei care joacă la echipele de Divizia A. Sperăm să depăşim etapele pe care mi le-am propus în acest timp care e oarecum scurt. Vom vedea dacă vom reuşi.

Referitor la obiectiv, tehnicianul de origine bucureşteană declară că se doreşte accederea în grupa 1-8.

Obiectivul, locurile 1-8, este destul de îndrăzneţ. Sperăm să jucăm foarte bine căci grupa noastră este foarte grea. Am căzut cu Polonia, o formaţie cu care tot picam de vreo 4 ani şi ei sunt o forţă de care nu prea te poţi atinge. Estonia joacă un baschet organizat, dezvoltat. Macedonia o ştim, iar grupa e completată de Elveţia şi Georgia, ultima ţară aliniează de fiecare dată o echipă care din 12 jucători, 10 au peste 2m. Va fi foarte greu, sperăm să ajungem la Campionatul European într-o forma maximă ca acolo să putem evolua destul de bine şi să trecem de grupe.

2 comentarii la aceasta stire:
  • dunkerul :

    Bafta
    Parerea mea e ca lotul e foarte bine facut , multi jucatori cu experienta din div A , Europene , antrenori foarte buni . Sunt curios de rezultate:Dbafta d-mnul Pogonaru .

    cu 12 ani în urmă (19.06.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    sa vedem
    caci nu prea inteleg pe ce se bazeaza credinta conducerii lotului ca ei se vor clasa in primele 8 locuri. din componenta grupei reiese ca le va fi foarte greu. poate are antrenorul niste asi in maneca pe care inca nu-i cunoastem. oricum ar fi, eu le urez succes.

    cu 12 ani în urmă (20.06.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!