Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

VIDEO - Super coșuri

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.02.2011

Continuăm seria coșurilor uluitoare marcate de la mari distanțe, în ultimele secunde ale jocului. După ce joi v-am prezentat trei coșuri spectaculoase marcate în România, acum vă vom face cunoscute alte două reușite uimitoare, din Europa și America.

Următorul video datează din august 2006 și este extras din cadrul finalei Campionatului European - Divizia A U16 masculin, dintre Spania și Rusia, încheiat cu victoria Spaniei după două reprize de prelungiri, 110-106. Cu 4 secunde rămase pe tabelă, Rusia beneficia de o repunere la scorul egal, 84-84, iar Babunashvili înscria un coș de trei puncte cu o secundă rămasă pe tabelă. Rușii au început să sărbătorească, însă Ricky Rubio le-a dat planurile peste cap. Puștiul minune al Spaniei a primit o pasă de sub panou, la mijlocul terenului, iar de acolo, înconjurat de 3 adversari, a aruncat mingea spre panoul advers. COȘ(!) 87-87.... iar meciul intra în prelungiri.

Rubio a avut o linie statistică impresionantă, în finala din 2006, marcând 51 de puncte, recuperând 24 de mingi, pasând decisiv de 12 ori și câștigând 7 mingi. Ricky a realizat astfel un triple-double fiind foarte aproape de un quadruple-double, lipsindu-i însă trei intercepții.


 

O altă aruncare incredibilă vine din America, mai exact din mâinile lui Austin Groff component al liceului Twin Valley South. Cu 5 secunde rămase pe tabela Groff a încercat să paseze mingea unui coechipier însă adversarul direct l-a blocat, mingea ajungând într-un colț al terenului. Groff a ajuns repede la ea, însă în criză de timp a aruncat-o în sus ..... cu spatele, și a marcat.

Când am prins mingea în colțul terenului am observat pe tabela de pe peretele opus că mai e o singură secundă din joc, astfel a treubuit să o arunc fără să mă gândesc prea mult. Când m-am întors am rămas uimit ... minge a intrat în cos” - a declarat Groff pentru o publicație din America.

Dacă sunteți autorul unui video ce conține o aruncare spectaculoasă, realizată în România sau în străinătate, nu ezitați să ne trimiteți un mail pe adresa contact [AT] totalbaschet.ro.

Citiți și:
Final de meci incredibil în Franța
Coșuri uluitoare marcate în România

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!