Stiri Juniori U17 Masculin

AVANCRONICĂ. Meciuri disputate în prima zi a turneului final al Campionatului Național feminin Under 16

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
29.03.2011

Prima zi a turneului final al Campionatului Național feminin Under 16 de la Brașov programează două întâlniri interesante și un derby, cel dintre Olimpia și MC Cluj. Favoritele au, totuși, prima șansă și vor încerca să-și continue drumul către finale.

Cea mai echilibrată serie pare cea în care au fost repartizate echipele Bega Timișoara, MC Cluj, Olimpia și Sirius Târgu Mureș, acolo unde primele trei formații au venit cu obiectivul declarat de a ajunge cel puțin în penultimul act. Turneul final al juniorilor doi, sportivi născuți în anii 1995-1996, are loc la Brașov, în perioada 30 martie - 3 aprilie, atât la feminin cât și la masculin.

Phoenix LPS Galați - CSS Râmnicu Vâlcea. Prima partidă din cadrul seriei 1 are o favorită certă, formația din Galați. Jucătoarele din Râmnicu Vâlcea nu au cum să se impună în fața unei echipa care marchează, în medie, peste 70 de puncte pe meci și care are în componență baschetbaliste de top, care fac parte din loturile naționale, cum ar fi Iulia Răileanu, Sica Cuzic, Teodora Neagu, Irina Vasilache și Raluca Neculache.

CSS Sibiu - SCM CSS Universitatea Craiova. Este cea mai interesantă partidă a zilei, din prima serie de calificare. Gruparea din Bănie are prima șansă în această confruntare, având de partea sa talia superioară și experiența Andrei Manea și a Irinei Gavrilă. De partea cealaltă, formația ardeleană a arătat că poate produce rezultate surpriză, iar acest lucru nu este imposibil miercuri.

CSS Bega Timișoara - Sirius Târgu Mureș. Formația de pe Bega este una dintre favoritele la cucerirea medalilei de aur și nu are cum să se împiedice de gruparea de pe Mureș, în primul meci al seriei a doua. Bianca Blănaru, Alexandra Steiner și Alina Gheban pot să înscrie, singure, mai multe puncte decât o vor face toate sportivele de la Sirius. Partida ar putea fi echilibrată doar în prima sa parte, însă timișorencele nu au cum să rateze cucerirea primelor două puncte.

MC Sport Cluj - Olimpia București. Este, de departe, cel mai interesant meci al primei zile. Ardelencele nu-și permit niciun pas greșit în lupta lor spre titlul național, în timp ce gruparea din Capitală, în cazul unui eșec, ar putea să nu mai aibă decât șanse teoretice la medalii. În aceste condiții, bucureștencele vor încerca să se agațe de orice minge pentru a putea încerca surpriza.

sursa foto: Gabriel Bâlă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!