Stiri Juniori U17 Masculin

Campionatul Național feminin Under 16: Lupta pentru aur, o ”afacere în trei”

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
29.03.2011

Turneul final al Campionatului Național feminin Under 16 va debuta, miercuri, la Brașov. Cele mai bune opt echipe din România se vor întrece în lupta pentru medalii, acolo unde favorite sunt, cu siguranță, Phoenix LPS Galați, MC Cluj Napoca și CSS Bega Timișoara. SCM CSS Universitatea Craiova și Olimpia București pot, oricând, să producă un rezultat-surpriză și să ajungă în semifinalele competiției rezervată jucătoarelor născute în anii 1995 și 1996.

Cele opt echipe calificate la turneul final al Campionatului Național feminin Under 16 au fost împărține în două serii a câte patru formații fiecare.

În prima grupă au fost repartizate, în urma rezultatelor din penultimul act, Phoenix LPS Galați, CSS Sibiu, SCM CSS Universitatea Craiova și CSS Râmnicu Vâlcea, în timp ce CSS Bega Timișoara, MC Sport Cluj, Olimpia București și Sirius Târgu Mureș vor evolua în cea de-a doua grupă.

Primele două formații din fiecare serie se vor califica în semifinale și își vor disputa titlul național. Campioană națională en titre, la junioare doi, este Olimpia București, team care a dispus în finală, sezonul trecut, de CSS Bega Timișoara cu scorul de 64-49, în timp ce MC Cluj s-a clasat pe locul trei.

Aflată în formă maximă, cu două victorii din trei posibile în fața rivalelor de la MC Sport Cluj, echipa Phoenix Galați pare, cel puțin teoretic, cu un pas în finală. Jucătoarele pregătite de Mugurel Lepădatu au o serie care le permite calificarea de pe primul loc în semifinale, acolo unde, cel mai probabil, vor întâlni fie pe MC Cluj fie pe CSS Bega Timișoara, favoritele din seria opusă.

Nici CSS Sibiu și nici SCM Universitatea Craiova nu au forța să ajungă în finala mare, astfel că, în acest sezon, lupta pentru aur va fi o ”afacere în trei” între formațiile din Galați, Cluj și Timișoara, toate având în componență jucătoare experimentate și care evoluează la loturile naționale.

foto: Gabriel Bâlă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!