Stiri Juniori U17 Masculin

Carmen Tocală: "Cluburile sportive aleargă după locuri în clasament pentru a primi buget"

Costin Marinescu

Costin Marinescu
12.04.2011

Carmen Tocală critică sistemul de alocare a fondurilor bugetare pentru fiecare club sportiv. Invitată la Ediţia Specială a Adevărul WebTV, Preşedinta Federaţiei Române de Baschet a afirmat că este o mare eroare ca bugetul unui club sportiv să fie condiţionat de locul ocupat de acesta în clasament şi nu de numărul de jucători ai clubului respectiv ce sunt promovaţi la echipele de seniroi sau la cele naţionale.

Este o greşeală de bugetare este a sistemului. Toată lumea aleargă după locuri în clasament pentru a primi buget de la Stat. Nimeni nu are ca obiectiv promovarea de jucători la echipele de seniori şi la Naţionale. Dacă alergăm după primele trei locuri pentru a avea buget la anul se cheamă că recurgem la orice mijloace şi metode pentru a ne atinge obiectivul. Nu ne interesează copilul ci ne interesează un obiectiv global al clubului, la microsistemul lui ceea ce este o eroare mare, a declarat Carmen Tocală. 

Înregistrarea integrală a emisiunii o puteţi viziona aici.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București tzony :

    Greseala
    Greseala principala este faptul ca FRB inca este condus de un grup de comunisti si hoti! Hai sa incepem cu asta si dupaia rezolvam restul problemelor

    cu 13 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • doarbaschet :

    adevarat
    Asa este.Multe cluburi nu au o strategie de lunga durata si un program de pregatire comun tuturor grupelor de varsta. Daca exista o generatie cu perspective mai bune,investesc totul in aceasta,pentru rezultate si clasari bune,neglijand partial sau total celelalte grupe,motivand ca nu au jucatori buni,fac totul pentru ca respectiva sau respectivele grupe,sa beneficieze de conditii bune,de turnee acasa,de arbitraje favorabile - pentru a castiga,chiar daca nu merita - iar pe ceilalti ii lasa in voia soartei,fac deplasari pe banii parintilor,sau in ultima instanta,desfiinteaza echipele care nu le ofera destule satisfactii materiale,clubului sau chiar lor personal.Astfel,copii care doresc sa faca baschet,nu o mai pot face pentru ca locuiesc in orase cu un singur club scolar si nu mai au unde practica acest sport.Antrenorii diverselor grupe nu se inteleg intre ei,nu cauta talente,nu isi impartasesc unul altuia cunostintele,iar de multe ori se trezesc cu copii care isi doresc sa faca baschet,sunt inalti,talentati, dar din pacate se apropie de sfarsitul junioratului,si au pierdut sansa de face performanta,pentru ca nimeni nu i-a cautat. Aproape tot ce a spus doamna Tocala a fost corect si adevarat,cu exceptia referirii la utilizarea salilor de sport din scoli.Intradevar, ele sunt inchiriate frecvent,dar mai mult seara si in weekend,in timpul zilei se pot face ore de sport si antrenamente. Dar ce fac elevii nostri?Vin la sala in pantofi de strada,imbracati in blugi,stau la taclale cu profesorii de sport,pleaca la sfarsitul orelor,lasand salile pline de ambalaje,sticle goale si mult,mult praf.Dar nu este vina lor.Este vina profesorilor,conducerii scolii,ministerului,este vina noastra,a tuturor. Fiindca nu ii educam in spiritul competitiei cinstite,ci ii invatam sa fie "smecheri".

    cu 13 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!