Stiri Juniori U17 Masculin

CE de Juniori Feminin - Rezultatele tragerii la sorți

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.01.2011

În această după-masă a avut loc la Cracovia(Polonia) a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru Campionatele Europene de feminin la categoriile U16, U18 și U20 pentru sezonul 2011. În premieră României i-a fost încredințată organizarea Campionatului European U18 - Divizia A, iar timp de 10 zile, din 4 până pe 14 august, la Oradea se vor afla cele mai bune 16 echipe din Europa la categoria sub 18 ani. De asemenea România va organiza și Campionatul European U16 feminin, însă de această dată al doilea eșalon valoric, la Arad, în perioada 11-21 august. La fel de importantă este și categoria U20 feminin unde reprezentativa tricoloră se află în primul eșalon valoric, campionatul urmând să se desfășoare foarte aproape de România, la Novi Sad în Serbia. Astfel se anunță o vară foarte activă pentru iubitorii de baschet din țară, dar mai ales pentru cei din Banat și Crișana, care pot urmări nu mai puțin de trei Campionate Europene pe o rază de 300 de kilometrii.

Rezultatele tragerii la sorți

Campionatul European U20 feminin - Divizia A - Novi Sad(Serbia) - 7-17 Iulie

Componență
- Grupa A: Polonia, Ucraina, Serbia, Germania
- Grupa B: Turcia, Rusia, Lituania, România
- Grupa C: Belarus, Italia, Franța, Olanda
- Grupa D: Slovacia, Letonia, Spania, Marea Britanie

O grupă foarte grea pentru naționala antrenată de Dan Feleșeriu însă nu prea erau alte alternative deoarece România a fost repartizată în a 4-a urnă valorică. Obiectivul realist, din punctul nostru de vedere, al României este evitarea retrogradării.

Campionatul European U18 feminin - Divizia A - Oradea(România) - 4-14 August

Componență
- Grupa A: România(foto), Turcia, Suedia, Rusia
- Grupa B: Slovenia, Polonia, Lituania, Spania
- Grupa C: Ucraina, Italia, Serbia, Belgia
- Grupa D: Slovacia, Cehia, Olanda, Franța

Antrenori Mandache Gheorghe și Bors Ștefania vor avea mult de lucru în această grupă de foc. Interesant este faptul că, la fel ca și la U20 feminin, România a fost repartizată alături de Turcia și Rusia. Deși Carmen Tocală a propus ca și obiectiv câștigarea unei medalii, acest lucru este foarte greu de obținut, dacă nu, chiar imposibil.



Campionatul European U16 feminin - Divizia A - Arad(România) - 11-21 August

Componență:
- Grupa A: Ucraina, Portugalia, Letonia, Luxemburg
- Grupa B: Anglia, Slovenia, Belarus, Estonia
- Grupa C: Bulgaria, Romania, Lituania, Israel
- Grupa D: Irlanda, Danemarca, Germania, Elvetia

Grupa B este o grupă accesibilă pentru reprezentativa antrenată de trio-ul format din Piperea Mădălin, Bârzan Claudia și Iluțiu Tiberiu. Cel mai puternic adversar fiind Lituania.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!