Stiri Juniori U17 Masculin

CN U12 - U-BT Cluj-Napoca și Dan Dacian București, campioanele ediției 2022

CN U12 - U-BT Cluj-Napoca și Dan Dacian București, campioanele ediției 2022

Campionatul Național U12 a ajuns la final, în total la ediția din 2022 participând 27 de echipe, majoritatea în întrecerea masculină. U-BT Cluj-Napoca și Dan Dacian București au devenit campioane în competițiile derulate în perioada 27 iunie-2 iulie la Costinești.

În competiția masculină, la startul acestei ediții s-au aflat 20 de echipe, împărțite în prima fază în patru grupe de câte cinci echipe, apoi în faza a doua în cinci grupe de câte patru. În urma meciurilor eliminatorii, în careul de ași au ajuns U-BT Cluj-Napoca, Laguna Alb București, Alpha Sport Team Sibiu și Dan Dacian Portocaliu București.

Finala mică au câștigat-o cei de la Alpha Sport Team Sibiu, 45-28 împotriva lui Dan Dacian Portocaliu București și au obținut medaliile de bronz în ediția 2022, în vreme ce finala mare s-a terminat cu victoria lui U-BT Cluj în fața Lagunei București, scor 38-19.

Top 16 în CN U12 Masculin:

 1. U-BT Cluj-Napoca
 2. Laguna Alb București
 3. Alpha Sport Team Sibiu
 4. Dan Dacian Portocaliu
 5. ACS ISports Ploiești
 6. CSM CSU Oradea
 7. CSU Știința Slam București
 8. ABC Rising Stars Petrolul Ploiești
 9. CS Dinamo CSȘ 6 București
 10. ACS Champions București Craiova
 11. CSM Târgu Jiu
 12. ID Îngerii Băniei Craiova
 13. ACS Iris Iași
 14. ACS Petras Neamț Piatra Neamț
 15. Dan Dacian Negru București
 16. CS Sport Star Timișoara

La feminin au participat doar 7 echipe, în lupta pentru medalii ajungând Dan Dacian București, CSȘ Sfântu Gheorghe, Smart Basketball Team Cluj-Napoca și Sportul Studențesc București. Finala mică a consemnat victoria Sportului, 17-11 cu Smart Basketball Team Cluj-Napoca, în vreme ce finala mare s-a terminat cu succesul echipei Dan Dacian București, 40-10 împotriva lui CSȘ Sfântu Gheorghe.

Clasamentul final în CN U12 Feminin:

 1. Dan Dacian București
 2. CSȘ Sfântu Gheorghe
 3. Sportul Studențesc București
 4. Smart Team Basketball Cluj-Naoca
 5. CSȘ Sibiu
 6. Sepsi-Sic Sfântu Gheorghe
 7. MP Sport Timișoara

*foto: Alina Cojocaru / Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!