Stiri Juniori U17 Masculin

CSO Voluntari împinge în meci decisiv seria din semifinalele LNBM cu CSM Oradea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.05.2024

CSO Voluntari împinge în meci decisiv seria din semifinalele LNBM cu CSM Oradea

CSO Voluntari a câștigat pentru a patra oară în acest sezon un meci în care a fost pusă în fața eliminării. Gruparea pregătită de Ainars Bagatskis a egalat la 2 seria cu CSM Oradea prin cea de-a doua victorie acasă, scor 87-77. În meciul al patrulea, ilfovenii nu au fost deloc conduși.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, Kodi Justice, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

CSM Oradea: Kris Richard, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Gazdele au început partida cu piciorul pe accelerație, iar cei trei americani din linia de start au marcat pe rând coșuri de două puncte. Richard a spart gheața pentru bihoreni cu un floater, înainte ca Tohătan să transforme prima triplă a serii. Feazell a animat atmosfera cu un dunk agresiv, iar Richard i-a răspuns cu un coș de afară. Justice a marcat cinci puncte consecutive pentru a duce diferența în double-digits, 16-5. Tarolis și Freeman au trecut la treabă în interior pentru a da bătăi de cap defensivei adverse. Allen a continuat evoluția bună pentru a își ține echipa la o diferență confortabilă. După triplele lui Gotcher și Gaddy, scorul era 27-19 la pauza dintre primul și al doilea sfert.

Olah a refăcut diferența de două cifre în debutul sfertului secund, cu un coș de afară. Shumate a urmat exemplul colegului său și a dus scorul la 33-19. Arledge a stopat run-ul grupării de la marginea Capitalei cu un layup dificil. Odomes i-a replicat cu o reușită foarte dificilă din fața lui Baciu. Pearson și Baciu și-au adus echipa la zece lungimi, dar Odomes le-a răspuns imediat după finalizând o nouă acțiune de bully-ball. Oaspeții au reușit să revină la opt puncte, după liberele lui Richard. Kris și Tohătan s-au duelat apoi în reușite de afară. Elevii lui Ainars Bagatskis aveau totuși un avans de două cifre, 48-38, datorită liberelor transformate de Feazell la ultima posesie.

Același Feazell a marcat primele cinci puncte pentru Voluntari, după revenirea de la cabine, cu un coș de trei și un dunk agresiv. Tarolis și Freeman au reușit să domine la capitolul recuperărilor ofensive pentru a aduce patru puncte Leilor Roșii. Nicoară le-a urmat exemplul pentru a duce scorul la 55-44. Allen a semnat un coș de trei cu care majora avansul. Cristiah Achim a cerut un timeout, după două coșuri pe pătrundere ale lui Tarolis și Tohătan. Tot ilfovenii au avut inițiativa și Justice a marcat cu panoul în replica unui floater al lui Richard. Tarolis a continuat să lupte în interior cu adversarii, dar în zadar, fiindcă Allen avea să își ducă echipa la 15 puncte: 66-51. Vicecampionii au mai tăiat din deficit, dar Mitchell avea să încheie cu stil sfertul al treilea și să ducă scorul la 73-59 cu un fadeaway extrem de dificil din zero grade.

Arledge a lovit primul în actul decisiv, din căciulă. Polyak și Baciu au punctat pe rând de la linia de pedeapsă. Olah a lovit din nou de afară pentru a duce diferența la maximul din acel moment: 16. Odomes a adăugat și el două puncte de sub panou. Richard a întrerupt run-ul adversarilor cu un and-one. Baciu a adăugat și el patru puncte la rând pentru a forța un timeout al ilfovenilor la 80-69. Nicoară a calmat apele de la linia de libere. Richard și Allen au marcat pe rând de la semi-distanță. Oradea nu a putut recupera pe final, iar Voluntari s-a impus cu 87-77.

Trevon Allen a fost omul meciului, cu 23 de puncte înscrise. Keyshawn Feazell a adus și el 15 puncte. Pentru învinși, Kris Richard s-a remarcat cu 21 de puncte.

Meciul decisiv dintre cele două formații va avea loc cel mai probabil marți, 7 mai, pe terenul Oradiei.

*foto: Cătălin Soare/Facebook - CSO Voluntari Baschet

10 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    At the end of a day a man gotta shake his balls
    Concluzia intermediară a sezonului este aceea că echipa joacă bine primele două partide ale fiecărei serii, la fel ca în ultima finală pierdută de la 2-0! Papa CoAch schimbă strategia și forțează finala: "at the end of a day a man gotta shake his balls".

    cu 2 săptămâni în urmă (03.05.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #oare
    Pot voluntarii să câștige de 3 ori la rând ?

    cu 2 săptămâni în urmă (03.05.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Eu zic ca nu pot
      Pt ca leii roșii suntem
      Noi și malone îi încurajează :))
      Dacă joacă așa ca ultimele 2 meciuri Voluntari e în finală și eu unu nu îmi doresc. Dar Oradea va bate în meciul 5.
      Baiul lui malone e ca două meciuri alea primele se joacă în Cluj. Nu în Oradea unde leii au spulberat. Pt baschetul românesc îmi doresc Oradea în finală pt suporteri. Dar na, nu depinde de noi doar

      cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Opinie contrara.
      Sportiv, o finala cu Voluntari e mai interesanta, mai ales dupa parcursul european al echipei si dupa meciul greu din cupa. Fata de anul trecut, Oradea vine fara Ogden si Neal iar U a continuat sa creasca. Anul trecut a fost interesant, anul asta nu cred ca o sa fie.

      Cultural, mi-a placut interesul aratat de sudici la ultimul meci cand au venit cu mascota si majorete, preferabil fata de portavocea cu sirena si batoanele de plastic din finala de anu trecut. No, acuma sa comparam cu figura pe care a fact-o oradea in cupa anul asta.

      Deci na, specific pentru anul asta, as prefera o finala cu Oradea.

      cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Cu voluntari
      Erata

      cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Eu
    vad noua victorie a Voluntariului legata de experienta venita prin participarea in competitia europeana din acest sezon (da, aceeasi pe care o mai ironizau unii pe aici).
    Desi nu cred ca e de contestat valoarea unor jucatori din lotul lor, modul in care au gestionat sfarsiturile din ultimele meciuri a facut diferenta.

    Ce i-a lipsit Oradiei sa termine seria deaj? Din punctul meu de vedere, jucatorul plecat (Neal).

    Seria aceasta ajunsa in meci decisiv ar trebui sa avantajeze pe "U", in final.

    cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024)
    • varu silvois:

      Echipa ce vine din urmă
      mereu are un atuu psihologic. Ce consider însă că e cu adevărat în favoarea metropolitanilor e faptul că au câștigat meciurile de acasă destul de lejer, orădenii nereușind să fure vreun meci. Sala plina de la Oradea nu va fi neapărat un liant pentru gazde, Voluntari ai jucat bine și în sala de la Cluj. Posibil că în primele două jocuri cei de la Voluntari sa fii jucat....tactic. rămâne de văzut.

      cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Si eu mi-as dori
    Să jucăm cu Oradea finala. De dragul baschetului românesc așa ar fi frumos. Sunt echipă bună Voluntari, dar ieri orădenii au fost și pișcați de arbitrii un pic. Eu cred ca se vor mobiliza la ei acasă și vor veni in finală, unde noi îi așteptăm deja de câteva zile.
    De asemenea no offense, dar mi s-ar părea trist să se joace o finală in sala aia. Voi ați văzut cum arată? Ieri ma uitam la meci și o venit prietena mea la mine și până și ea m-a întrebat că ce-i cu sala aia? Că parcă-i o sală de liceu cu program sportiv. Ştiu că sună răutăcios dar asta e.
    Oricum să sperăm ca vom avea o finală frumoasă cu oricare s-ar califica mai departe.

    cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      PS
      Îmi amintesc și acum doi ani când am câștigat acolo, mi se parea ciudat, parcă nelalocul ei, o sărbătoare acolo..

      cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Oradea mai are gloanțe in cartus
    Chiar dacă pare ca Voluntari vine din urma, sa bati Oradea nu e ușor la ea acasa.
    S-a văzut asta anul trecut in finala, anul asta in top 10...
    Sigur se vor mobiliza mai bine ca in meciurile 3 și 4.
    Pana la urma poate bate oricine, dar cu siguranță cine va bate va veni cu un boost de incredere in meciul 1 de la Cluj.
    Poate o sa începem meciul iar de la -10

    cu 2 săptămâni în urmă (04.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!