Stiri Juniori U17 Masculin

CSO Voluntari, victorioasă în primul meci al finalei mici

CSO Voluntari, victorioasă în primul meci al finalei mici

Finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin a debutat în cursul serii de sâmbătă, 11 mai, în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”. CSO Voluntari s-a impus cu 84-67 pe teren propriu împotriva lui FC Argeș, la capătul unui meci în care diferența s-a făcut în repriza secundă.

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, Kodi Justice, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

FC Argeș: Corey Allen, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Andrieș a marcat primele puncte ale finalei mici și Jones a dus scorul la 0-5, Trevon Allen fiind cel care a pus capăt perioadei lipsite de eficiență în rândul gazdelor. Tohătan a întors situația și a făcut 7-6 în urma unei reușite din spatele arcului de cerc și același Andrieș a oprit run-ul de 7-0 în care s-a aflat CSO Voluntari, pentru ca ulterior situația de pe tabelă să devină 9-12. Odomes și-a împărțit perechea de libere, Nicoară a ajutat Voluntariul să revină la conducere (15-14) și tripla lui Tohătan a fost urmată de coșul norocos înscris de Kelly. Actul s-a încheiat cu 21-21, după ce Smith a punctat în ultima secundă de atac.

Precizia ofensivă a avut de suferit în primele trei minute ale celui de-al doilea sfert și cele două formații au contribuit pentru 2/8 din acțiune. O minge pierdută de FC Argeș a dus scorul la 28-24 în dreptul lui CSO Voluntari și pressing-ul și-a spus cuvântul în continuare, dar gazdele n-au profitat de aruncările de care au beneficiat. Jevtovic a egalat la 28, la jumătatea sfertului, iar peste câteva atacuri Ainars Bagatskis a fost obligat să ceară time-out în urma dunk-ului lui Jones (30-33), dar situația de pe tabelă a suferit o modificare importantă în scurt timp și s-a făcut 35-33 pentru CSO Voluntari. Cu excepția unui moment, ilfovenii au rămas la conducere în perioada rămasă până la pauză și tabela a indicat scorul de 40-38.

„Troublemakers” au pus cinci puncte la rând în dreptul lor după ce Jevtovic a putut să egaleze pentru câteva secunde, iar apoi Fometescu a făcut 45-45 cu o reușită din spatele arcului de cerc. Trevon Allen a răspuns cu un three-point play, Shumate l-a urmat cu o triplă și Tohătan a dus scorul la 53-47, după o acțiune precisă pe tranziție. Ilfovenii au continuat să se desprindă și la +9 a venit time-out-ul lui Nebojsa Vidic, dar curând Olah a făcut 60-48 și actul al treilea s-a încheiat cu un avantaj de 10 lungimi pentru CSO Voluntari: 60-50.

Triplele lui Corey Allen și Tohătan au deschis sfertul decisiv, iar Feazell a refăcut avantajul maxim de care a beneficiat formația gazdă. Diferența aproape s-a înjumătățit în scurt timp (65-58), însă alb-albaștrii au marcat următoarele patru puncte ale partidei și au condus cu +11 la jumătatea actului. Olah și Odomes au menținut ecartul format din două cifre în favoarea grupării de la marginea Capitalei, în timp ce Jones a punctat la 73-64 în urma unui time-out pe care l-au cerut oficialii lui FC Argeș. Voluntari a condus la cel mult 17 puncte în ultimele minute și a câștigat în cele din urmă cu 84-67 acest prim duel din finala mică a Ligii Naționale.

Lucas Tohătan a ieșit în evidență cu 23 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 5/6 din spatele arcului de cerc. Din lotul lui CSO Voluntari doar JT Shumate a mai avut un total al punctelor format din două cifre, 10, alături de 3 recuperări și un procentaj perfect din acțiune.

Corey Allen a răspuns cu 21 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, Christian Jones și Nikola Jevtovic au terminat cu câte 13 puncte, sârbul trecându-și în cont și 13 recuperări, iar Alin Andrieș a totalizat 11 puncte și 2 recuperări.

Cele două formații se vor duela din nou pe 13 mai, de la ora 19.00, tot la Voluntari. Partida va fi transmisă pe Digisport 3 și Prima Sport 4.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    De remarcat
    Jocul colectiv al Voluntariului, cu un Justice care a fost in rol ds PG, si desigur seara deosebita a lui Tohatan, cred singurul din echipa care a aruncat de peste 10 ori !
    Pitesti nu a reusit sa isi faca jocul obisnuit si nu a dat niciodata senzatia ca ar putea castiga.

    cu 1 lună în urmă (11.05.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      Tohatan
      Ii vad pe cei de la U in stare sa ii propuna la Tohatan sa joace in Eurocup. Mi-ar place sa-l vad la Cluj.

      cu 1 lună în urmă (12.05.2024)
    • didi.alex.:

      #Tohatan
      nimic nu e imposibil, si mai mult decât orice vor slabi pe alții care nu vor putea lua romani de calitate. Prin transferuri de genul asta Clujul se asigura de o competiție interna aflata sub control si cresc jucători romani pentru batalii importante, vezi Mișu!

      cu 4 săptămâni în urmă (13.05.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii