Stiri Juniori U17 Masculin

Cupa EDU 2017, la Arena de Baschet din Capitală

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.12.2017

cupa edu arena de baschet bucuresti

Cei mai tari liceeni din Bucureşti se luptă pentru a-și demonstra supremația în cadrul competiției de baschet „CUPA EDU”, Ediția 2017. Turneul adună la start patru colegii din București: Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul Național Cantemir Vodă, Colegiul Național Aurel Vlaicu, Colegiul Tehnic Anghel Saligny si se va disputa în perioada 08-10 decembrie 2017 la Arena de Baschet din Capitală (Bd. Basarabia nr.39 – punct de reper Turnul de Parașutism).

Scopul evenimentului este atât promovarea educației fizice și a sportului, cât și dezvoltarea conștiinței civice a tinerilor și implicarea cetățenească activă.

Ce aduce în plus „CUPA EDU” este faptul că în afara premiilor acordate câștigătorilor competiției de baschet, liceele au posibilitatea de a nominaliza un beneficiar din țară căruia organizatorii îi vor oferi un premiu.

La evenimentul din Arena de Baschet vor participa ca invitați speciali Levente Szijarto, cel mai titrat jucător român de baschet în activitate, de 12 ori campion al României, căpitanul echipei Știința București Cezar Bărăgău, dar și Claudiu Fometescu, legendă a baschetului românesc, actual Antrenor Federal al României.

„Am spus din prima prezent, când am fost invitat la ediția inaugurală a competiției de baschet „CUPA EDU”, Editia 2017, mai ales că am rezonat foarte mult cu această componentă civică. Mi-aș fi dorit ca în liceu să am și eu șansa să evoluez într-o astfel de competiție la finele căreia și o altă școală să beneficieze de rezultatele noastre. Este un sentiment incredibil să dăruiești din munca ta. Abia aștept să îi văd la lucru pe liceeni și să îi încurajez! Sunt sigur că baschetul are nevoie de astfel de evenimente. Mă simt onorat că particip ca invitat special „CUPA EDU” și m-aș bucura ca acest sport să se practice non-stop în licee”,

a declarat Levi Szijarto înainte de startul competiției.

Cezar Bărăgău, căpitanul echipei Știința București a punctat și el cu mare precizie:

„Îmi pare bine că baschetul se joacă din nou în licee și cred că era și timpul să apară o nouă  competiție dedicată acestui sport. Mă bucur că am fost invitat să particip la eveniment și sper ca această întrecere între licee să devină una de tradiție. Peste zece ani aș vrea să mă invitați din nou la eveniment”, a incheiat amuzat căpitanul Științei București.

„CUPA EDU” dorește să devină o platformă organizată de dialog și schimb de informații prin care tinerii să înțeleagă ce înseamnă să fii un cetățean activ, să conștientizeze importanța educației fizice și a sportului și să cunoască persoane și organizații implicate în domeniul educației și sportului.

Programul competiției:

Vineri – 8 decembrie 2017
Ora 17:00 Colegiul Național Cantemir Vodă vs. Colegiul Național Aurel Vlaicu
Ora 19:00 Colegiul Național Spiru Haret vs. Colegiul Tehnic Anghel Saligny

Sâmbătă – 9 decembrie 2017
Ora 15:00 Colegiul Național Cantemir Vodă vs. Colegiul Național Spiru Haret
Ora 17:00 Colegiul Național Aurel Vlaicu vs. Colegiul Tehnic Anghel Saligny

Duminică – 10 decembrie 2017
Ora 15:00 Colegiul Tehnic Anghel Saligny vs. Colegiul Național Cantemir Vodă
Ora 17:00 Colegiul Național Aurel Vlaicu vs. Colegiul Național Spiru Haret

Sponsori și parteneri:

„CUPA EDU” este organizată de Asociația PRAXIS IURIS impreună cu sponsorii și partenerii: Hotel Capital Plaza din București (sponsor principal), Federați Română de Baschet (partener oficial al evenimentului) , Inspectoratul Școlar al Municipiului București (partener instituțional), British Council (partener educațional), CSU Știința București (partener al evenimentului sportiv), Din Vestiar (partener media), Decor Floor CEE (sponsor), Reparații Industriale Generale (sponsor), Agrovet (sponsor), Anastasia Sport (sponsor).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!