Stiri Juniori U17 Masculin

Dan Dacian București s-a calificat pentru Superfinala EYBL U15

Dan Dacian București s-a calificat pentru Superfinala EYBL U15

Dan Dacian București s-a clasat pe poziția a doua în playoff-ul European Youth Basketball League - Central Europe Region la categoria U15. Meciurile s-au jucat în perioada 18-20 martie în Ungaria, la Debrecen.

Cele mai bune opt formații din zona Europa Centrală din generația 2007 s-au reunit la Debrecen, formându-se două grupe în care s-a jucat în sistem fiecare cu fiecare. Dan Dacian București a făcut parte dintr-o grupă alături de BC Ostrava, MAFC Budapesta și Rátgéber Akadémia.

Bucureștenii s-au impus la diferențe alcătuite din două cifre în partidele cu Ostrava și MAFC, cel din urmă duel, cu Rátgéber Kosárlabda Akadémia, fiind extrem de strâns.

De 11 ori a fost egalitate între formații și de 10 ori s-a schimbat echipa aflată la conducere, cei de la Dan Dacian București beneficiind la un moment dat de un avantaj de 10 puncte. Maghiarii au venit la două puncte în urmă prin câteva aruncări libere precise, scorul final fiind stabilit de Andrei Dinu de la linia de fault și „lupii dacici” obțineau calificarea în finala turneului.

Cu prezența la Superfinala acestui sezon deja asigurată, bucureștenii au cedat confruntarea cu Vodno Partizan Skopje, terminând turneul pe poziția secundă.

Rezultatele înregistrate de Dan Dacian București în Ungaria:

Vineri (18.03) - ACS Dan Dacian - BC Ostrava 75-57

Vineri (18.03) - MAFC Budapesta - ACS Dan Dacian 63-77

Sâmbătă (19.03) - Rátgéber Kosárlabada Akadémia - ACS Dan Dacian 65-68

Duminică (20.03) - ACS Dan Dacian - Vodno Partizan Skopje 81-99

Lotul pe care s-a bazat antrenorul Andrei Beațu la Debrecen: Petru Voiculescu, Șerban Matea, Andrei Ion, Tudor Pîrvu, Alexandru Mitrescu, Luca Păuna, Șerban Enescu, Luca Petre, Andrei Dinu, Alexandru Ghenciu, Mihail Dănciulescu și Vladimir Tudor.

Tudor Pîrvu (Team MVP), Șerban Matea (Best 5) și Petru Voiculescu (cel mai bun apărător) au primit distincții.

Bilanțul general al „lupilor dacici” în această campanie EYBL U15 este de 8 victorii și 4 eșecuri.

Superfinala va avea loc în Finlanda, în perioada 5-8 mai.

*foto: Facebook DEAC Kosárlabda Akadémia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!