Stiri Juniori U17 Masculin

Dan Ioan: „Va trebui să facem progrese majore pentru a reuși să fim competitivi”

Dan Ioan: „Va trebui să facem progrese majore pentru a reuși să fim competitivi”

În vara acestui an, România va participa la Jocurile Mondiale Universitare, care vor avea loc în Chengdu, China. Selecționata masculină a țării noastre a efectuat un cantonament de pregătire la Pitești, în perioada 16-22 februarie, antrenamentele fiind susținute de Dan Ioan și de Cătălin Ștefănescu.

Am profitat de această ocazie pentru a-l contacta pe Dan Ioan, iar antrenorul principal al lotului universitar ne-a oferit un interviu legat de cum s-a desfășurat cantonamentul.

Cum au decurs pregătirile cu echipa universitară a României?

Cantonamentul de pregătire cu lotul universitar al României a fost unul în care am încercat, împreună cu staff-ul tehnic, să punem bazele pentru ceea ce va urma în vară. Fiind vorba de o perioadă scurtă de pregătire, am vrut să vedem cum se adaptează băieți în anumite situații tehnico-tactice. Mulți dintre ei se cunosc încă de la juniori, dar în această formulă încă nu au format o echipă, aceasta fiind și principala noastră țintă pentru cantonamentul din vară: formarea unui grup unit cu care să abordăm meciurile de la Jocurile Mondiale Universitare.

Pe ce ați pus accentul în acest cantonament? Care au fost obiectivele dumneavoastră, ca antrenor?

Obiectivele noastre, ca staff, au fost de a identifica punctele forte ale acestui lot, precum și slăbiciunile, pentru a putea înțelege exact pe ce va trebui să punem accent în pregătirea din vară și ce fel de stil de joc va trebui să abordăm. De asemenea, precum am spus și mai devreme, am introdus câteva elemente simple care vor constituit punctul de plecare tactic atât ofensiv, cât și defensiv.

Cum vi s-au părut băieții, care a fost atmosfera din lot?

Din ce am putut observa, atmosfera în cadrul lotului a fost una bună, au fost deschiși la indicațiile noastre și cred eu că sunt entuziasmați pentru ce va urma în vară.

O parte dintre jucători primesc deja minute bune în campionat, altă parte nu. Cât de important e ca ei să joace cât mai mult și în Liga Națională?

Pentru orice jucător, nu doar pentru cei din lotul universitar, este foarte important să joace în meciuri de calitate înaltă. Cea mai mare parte a progresului, la această vârstă, vorbind de sportivi seniori, este dobândită prin situații de joc. Acestea fiind spuse, ei, jucătorii, trebuie să muncească mult la antrenamente pentru a dovedi antrenorilor că merită să primească încredere și să fie prezenți mai multe minute pe teren.

Am văzut că ați avut un amical cu FC Argeș Basketball. Cum s-a desfășurat jocul?

Am disputat două meciuri-școală, unul cu FC Argeș Basketball și altul cu lotul de seniori. În cazul ambelor, sunt mulțumit de evoluția băieților pentru acest stagiu al pregătirii, însă pentru vară va trebui să facem progrese majore pentru a reuși să fim competitivi într-o competiție de un asemenea nivel.

Lotul pe care s-a bazat Dan Ioan la acest cantonament a cuprins următorii jucători: Tudor Gîrbea, George Blaj-Voinescu, Edward Petrescu, Robin Mandisodza. Antonio Năsturescu, David Vida, Christian Chițu, Matei Dorneanu, Ionuț Berceanu, David Stan, Alexandru Coconea, Dragoș Axinte, Alexandre Maticiuc, Ștefan Gribinic.

Jocurile Mondiale Universitare se vor desfășura în perioada 28 iulie – 8 august la Chengdu, China.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!