Stiri Juniori U17 Masculin

Doliu în baschetul românesc: Dalibor Destanovic a decedat în această seară

Doliu în baschetul românesc: Dalibor Destanovic a decedat în această seară

Astăzi, 4 aprilie, la Focșani, s-au desfășurat mai multe meciuri din cadrul Turneului Final B al Campionatului Național U16 Masculin, care a avut la start formațiile ce luptă pentru pozițiile 9-16.

După ce primele trei partide s-au desfășurat fără probleme, în actul inaugural al confruntării dintre ACS Academia de Baschet Phoenix Galați și CSU Știința București a avut loc o tragedie. Dalibor Destanovic, tehnicianul gălățenilor, a suferit un infarct în urma căruia a decedat, nemaiputând fi salvat.

În vârstă de 47 de ani, Destanovic antrena la Phoenix Galați din anul 2016, după o carieră de jucător ce s-a întins pe parcursul a 21 de ani.

Din păcate, în ciuda faptului că au fost efectuate manevrele de resuscitare, antrenorul juniorilor de la Galați nu a mai putut fi salvat și a decedat. Conform gsp.ro, la Sala Liceului Sportiv Focșani nu se afla nicio ambulanță, iar apoi a sosit o salvare fără medic:

„La sală nu era Ambulanță, era doar un cadru medical, așa cere procedura de organizare a meciurilor. Când a venit Ambulanța, într-adevăr, nu era și medic în ea”, a declarat conducerea lui Phoenix Galați, pentru gsp.ro.

De asemenea, potrivit Ziarul de Vrancea, reprezentanții IPJ au transmis că s-a deschis un dosar penal.

„Astăzi, ora 16.02, la o unitate școlară din municipiul Focșani, unde avea loc o competiție națională de baschet, s-a solicitat intervenția ambulanței prin SNUAU 112 pentru un bărbat, în vârstă de 47 ani. Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență și transportat la U.P.U din cadrul Spitalului Județean Focșani, ulterior fiind constatat decesul acestuia.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care a intervenit decesul.”

Dispariția lui Dalibor Destanovic a stârnit o mulțime de reacții în baschetul românesc, acesta fiind deplâns atât de colegi de-ai săi, cât și de alte organizații:

„Suntem șocați și împietriți de durere, nedumeriți și revoltați din cauza veștii care a căzut ca un trăznet: coach Dixon nu mai este printre noi!

Gândurile noastre se îndreaptă spre familia greu încercată, ca de altfel toată familia baschetului gălățean!

Vei rămâne veșnic în inimile noastre, maestre!”, este comunicatul apărut pe pagina Phoenix Galați.

„Veste extrem de tristă venită de la Focșani, locul de desfășurare a Turneului Final B al Campionatului Național U16 masculin: inima antrenorului echipei Phoenix Galați, Dalibor Destanovic, a încetat să mai bată în primul sfert al meciului pe care echipa moldavă o disputa cu Știința București.

Pe această cale, Federația Română de Baschet își exprimă nemăsurata tristețe pentru dispariția antrenorului sârb care activa din 2016 în baschetul românesc și transmite sincere condoleanțe familiei și celor apropiați de cel supranumit Dixon”, a transmis Federația Română de Baschet.

De asemenea, Florin Bucureșteanu și Bogdan Amariucăi și-au exprimat tristețea pe rețelele sociale.

Nu în ultimul rând, redacția baschet.ro transmite și ea condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați lui Dalibor Destanovic!

*foto: gsp.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!