Stiri Juniori U17 Masculin

EXCLUSIV. Cristina Bigică a fost aleasă în Top 10 în Europa!

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
11.02.2011

FIBA Europe a anunțat, vineri, că jucătoarea Cristina Bigică, legitimată la echipa Olimpia București, a fost desemnată printre cele mai bune zece tinere baschetbaliste de pe Bătrânul Continent.

Cea mai bună jucătoare din Europa este Nika Baric, în vârstă de 19 ani. Baric evoluează la formația ZKK Merkur Celje din Slovenia. În primele zece jucătoare din lume au fost alese sportive care s-au născut în 1990 sau mai tinere.

Cristina Bigică a primit 8.698 de voturi din partea fanilor, care au putut să-și exprime opțiunile pe fibaeurope.com. Sportiva din țara noastră a totalizat 23 de puncte din partea experților și s-a clasat pe poziția a opta în această ierarhie.

Iată, în ordine, primele zece tinere-jucătoare din Europa: Nika Baric, Alina Iagupova, Olesia Malaschenko, Sabine Niedola, Marina Solopova, Marta Xargay, Anastasia Logunova, Cristina Bigică, Leonor Rodriguez și Olivia Epoupa.

Într-un interviu acordat, în exclusivitate, totalbaschet.ro, Cristina Bigică a spus că este decisă să facă pasul spre o echipă din Statele Unite deoarece, în opinia sportivei echipei Olimpia București, ”colegiul este cea mai bună opțiune pentru baschetul profesionist”.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!