Stiri Juniori U17 Masculin

EYBL U17: CSU ASE București termină neînvinsă turneul de la Cluj-Napoca

EYBL U17: CSU ASE București termină neînvinsă turneul de la Cluj-Napoca

CSU ASE București a încheiat într-o notă perfectă participarea la turneul EYBL U17 de la Cluj-Napoca, formația alb-albastră câștigând și ultimul ei meci din grupa B, scor 71-57 cu BBA Komarno.

În primul 5 al bucureștenilor s-au regăsit Dragoș Pârâu, Alexandru Bogdan, Șerban Jeles, Tudor Danis și Șerban Matea.

Bucureștenii au replicat cu cinci puncte la rând după ce au încasat un coș de trei puncte, Alexandru Bogdan și Dragoș Pârâu prelungind apoi seria bună și CSU ASE avea 12-4. Șerban Jeles făcea +9 în dreptul alb-albaștrilor la jumătatea primului sfert, Komarno venind apoi la trei puncte în spate (17-14) și diferența scădea la un singur punct, 21-20. Aproape trei minute au prins bucureștenii în startul celui de-al doilea sfert fără să primească coș, Alin Vladimirescu făcând 27-21 de la libere și încet CSU ASE și-a format un avantaj din două cifre la 34-23. Komarno a putut să se apropie până la pauză, de la 13 puncte între reducând până la 38-32.

Începând cu cel de-al treilea sfert diferența a devenit în mod constant de minim 10 puncte, tripla lui Jeles fiind bună la 47-36 și Danis își ducea echipa mai târziu la 55-40 cu un and-one, oponenții terminând această perioadă cu reușită pe sirenă și în decisiv s-a intrat cu 57-47. Komarno a venit la 58-51, moment în urma căruia CSU ASE a replicat cu un run de 13-3, scorul final fiind 71 la 57 pentru bucureștenii care termină astfel turneul fără înfrângere.

Față de precendentele jocuri din grupa B, cei de la CSU ASE au avut procentaje mai modeste din acțiune, dar au stat mai bine la recuperări și assist-uri decât oponenții și în acest ultim meci.

Alexandru Bogdan a adunat 18 puncte (3/6 de la distanță) și 6 recuperări, iar Șerban Jeles (17 puncte, 11 recuperări, 6 assist-uri) și Dragoș Pârâu (12 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive) l-au urmat.

Pe lângă acest rezultat, CSU ASE a trecut cu 100 la 55 de Vienna United, în fața lui Basketball Dreams Academy s-a impus cu 96-74, iar disputa cu Soproni Kosárlabda Akadémia a câștigat-o cu 95 la 74.

Cel de-al doilea turneu în grupa B la categoria U17 va avea loc în perioada 9-12 februarie 2023 în Austria, la Viena.

*foto: Manases Sándor / EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!