Stiri Juniori U17 Masculin

EYBL U17: Leii București, o victorie și trei înfrângeri la Budapesta

EYBL U17: Leii București, o victorie și trei înfrângeri la Budapesta

Baschet Club Leii București a participat la Budapesta la cel de-al doilea turneu al European Youth Basketball League - Central Europe Region, categoria U17. Meciurile românilor din cadrul Grupei B s-au jucat în perioada 21-23 ianuarie.

Bucureștenii au deschis turneul împotriva lui Napoli Basket, italienii cedând doar al doilea sfert. Napoli a avut cifre foarte bune din parte jucătorilor veniți de pe bancă (41 de puncte) și din paint s-au marcat 44 de puncte. Diferența finală avea să fie de +22 pentru italieni, cu Luca Ciurea principal marcator pentru Leii (18 puncte).

Mai echilibrat a fost duelul cu Oknoplast Korona Cracovia, în care au existat 25 de schimbări la conducerea partidei. Bucureștenii au intrat în avantaj la cabine, 52-46, dar apoi pe parcursul sfertului al treilea au marcat doar 10 puncte și au primit în schimb 23. Cracovia s-a desprins în ultimele cinci minute ale duelului, de la 73-70 impunându-se într-un final cu +12. Șerban Pușcașu a încheiat cu double-double, 24 de puncte și 18 recuperări.

Partida cu Next Step Academy a fost fără istoric, italienii trecând de Leii București cu +44. În total, formația din Rapallo a marcat 80 de puncte din paint și reușit 41 de puncte pe contraatac, fiind singurul meci din acest sezon al EYBL în care românii au încasat peste 100 de puncte la final. Luca Ciurea a contribuit cu 16 puncte și 5 pase decisive pentru Leii.

În fine, ultimul meci de la Budapesta pentru Leii a fost cu Viena Timberwolves, duel extrem de echilibrat. Românii s-au dus la două posesii în față cu cinci minute înainte de finalul partidei, Leii terminând cu un run de 10-2 și s-au impus cu +10, pentru a doua victorie în sezonul 2021-22 al EYBL U17. Codrin Radețchi și Șerban Pușcașu au pus câte 19 puncte pe tabelă, cel din urmă având și 14 recuperări.

Rezultatele formației Leii București în cadrul turneului de la Budapesta:

Vineri (21.01) – Leii București – BC Napoli Basket 55-77

Vineri (21.01) – Leii București – Oknoplast Korona Cracovia 75-87

Sâmbătă (22.01) – Next Step Academy – Leii București 102-58

Duminică (23.01) – Viena D. C Timberwolves – Leii București 50-60

Bucureștenii au încheiat prima fază cu 2-6 bilanț și au ratat calificarea în playoff.

*foto: Facebook Kőbányai Darazsak - Zsiros Akadémia Kőbánya

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!