Stiri Juniori U17 Masculin

EYBL U17: Știința Slam București s-a calificat în playoff-ul competiției

EYBL U17: Știința Slam București s-a calificat în playoff-ul competiției

Arena Romsilva din București a găzduit în perioada 20-23 ianuarie cel de-al doilea turneu al Grupei A din European Youth Basketball League - Central Europe Region, la categoria U17. Știința Slam București a câștigat trei partide în acest turneu.

Galben-negrii au debutat cu un succes categoric obținut joi, 20 ianuarie, când au trecut fără emoții de BC Suadiye. Turcii n-au condus deloc și au pierdut sfertul inaugural cu 30-5, Știința fiind mai bună și în al doilea respectiv în ultimul parțial. Diferența la final avea să fie de +51 pentru bucureșteni, cu Andrei Oinaru principal marcator (25 de puncte, 14 recuperări).

Aproape în permanență a condus Știința Slam și duelul cu Italian Prep-Academy, dispută în care galben-negrii au marcat 58 de puncte din paint și au avut 65 de recuperări în total. Bucureștenii au terminat cu +15 în față la final, fiind la un pas de 100 de puncte marcate. Andrei Oinaru a făcut un monster game cu această ocazie, terminând cu un double-double spectaculor format din 30 de puncte și 27 de recuperări.

Duelul de sâmbătă, 22 ianuarie, cu Varese Academy Basketball, avea să fie pierdut de Știința, italienii având cifre mai bune atât la aruncările din acțiune, cât și la recuperări. Acest meci a reprezentat cea mai modestă prestație ofensivă pentru reprezentanta României în actualul sezon EYBL U17, cu doar 51 de puncte marcate. David Orbulescu a încheiat cu 3/7 de la distanță, având la final 13 puncte marcate.

În fine, turneul pentru bucureșteni s-a terminat cu victoria în fața lui Kouros Napoli, meci în care ultimul sfert a făcut diferența, după 36-36 la pauză. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au câștigat sfertul al patrulea cu 21-9, ecartul în cele din urmă fiind de +16. Știința Slam a avut 55 de recuperări în această dispută și 22 de posesii pierdute, Andrei Oinaru remarcându-se iar cu un double-double (23 de puncte, 16 recuperări).

De notat că în cadrul turneului de la București a fost înscrisă și Știința Slam 2 București, după ce International BA Munchen și Basketball Dreams Academy au absentat din motive medicale. Echipa a doua a Științei a terminat cu 0-4 bilanț.

Rezultatele obținute de Știința Slam București în cel de-al doilea turneu:

Joi (20.01) – Știința București – BC Suadiye 95-44

Vineri (21.01) – Italian Prep-Academy – Știința București 84-99

Sâmbătă (22.01) – Varese Academy Basketball – Știința București 77-51

Duminică (23.01) – Știința București – Kouros Napoli 75-59

La finalul celor două turnee, Știința Slam a adunat 7 victorii și un singur eșec, terminând Grupa A pe poziția a doua, clasare prin care a obținut calificarea în playoff-ul EYBL U17 alături de Varese.

*foto: Facebook Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!