Stiri Juniori U17 Masculin

EYBL U17: U-BT câștigă categoric în încheierea întrecerii de pe teren propriu

EYBL U17: U-BT câștigă categoric în încheierea întrecerii de pe teren propriu

U-BT Cluj-Napoca a încheiat cu un succes categoric turneul EYBL U17 de pe teren propriu, scor 103-41 cu BC TAM TAM. Ardelenii au 2-2 bilanț în grupa B în urma acestui turneu inaugural.

U-BT a debutat în meci în formula Akos Szentkuti, Alexandru Bințințan, Daniel Mureșan, David Fîntînă și Rareș Trandafir.

Ardelenii n-au întâmpinat probleme de la început cu BC TAM TAM și au putut să se desprindă repede la o diferență formată din două cifre în urma liberelor lui Bințințan de la 17-6. Ecartul a crescut în continuare și U-BT ajungea la +16 în primul sfert, 28-12, perioadă în care oponenții au pierdut în 16 rânduri posesii și clujenii aveau 12 intercepții. Sfertul al doilea a fost fără istoric, U-BT bifând un run de 20-0 până să încaseze singurele puncte în acest parțial și la pauză s-a intrat cu 56-14.

BC TAM TAM a avut câteva momente bune în sfertul trei, U-BT ajungând să conducă din nou cu +40 în ultimele două minute ale parțialului și avea 75-34. Ardelenii au reușit un ultimul sfert cu puține puncte încasate și treptat ecartul a crescut, spre final devenind de +60 și în cele din urmă meciul s-a încheiat cu un succes categoric, 103 la 41.

Clujul a dominat toate datele statistice și adversarii au avut la final 43 de posesii pierdute. Toți tinerii clujeni trecuți pe foaia de joc au putut să marcheze.

Akos Szentkuti a totalizat 17 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, în double figures fiind și Alexandru Bințințan, Rareș Trandafir (ambii cu 13 puncte), respectiv Matei Câmpean (11 puncte).

În celelalte trei meciuri ardelenii au obținut următoarele rezultate în grupa B: 74-72 cu Dreams Basketball Academy, 58-78 cu Basketball Club Cibona și 63-85 cu USK Praga.

Cel de-al doilea turneu va avea loc în perioada 9-12 februarie 2023 în Austria, la Viena.

*foto: Manases Sándor / EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!