Stiri Juniori U17 Masculin

Final Four U19 F - CS Olimpia București a câștigat titlul național

Final Four U19 F - CS Olimpia București a câștigat titlul național

CS Olimpia București a cucerit titlul național la categoria U19 Feminin, după 57-56 în finala de sâmbătă (23.04) cu CSU Brașov în cadrul Final Four-ului organizat în orașul de sub Tâmpa. Olimpia a recuperat un deficit de 10 puncte, cu cât conducea Brașovul în sfertul inaugural.

Olimpia: Panait, Georgescu, Ștefănescu, Stănescu, Monor

Brașov: David, Moroșanu, Frâncu, Pașca, Nistoroiu

CSU Brașov a început cu 8-1 finala și primul coș din acțiune l-a încasat după patru minute scurse, diferența ajungând la +10 spre finalul sfertului de debut (16-6). Panait a scuturat plasa de la distanță și stabilea scorul primelor 10 minute, 16-9 pentru Brașov. Olimpia București și-a continuat run-ul și a întors situația de pe tabelă la jumătatea sfertului doi, coșul lui Monor fiind bun pentru 20-19, apoi a urmat o perioadă cu cinci puncte la rând pentru CSU Brașov (24-20), Olimpia răspunzând la fel și la pauză era 25-24 cu reușita lui Plăvicheanu în dreptul formației din capitală.

Situația a rămas echilibrată la reluare, CSU Brașov revenind la conducere în mai multe rânduri (31-29), apoi Olimpia a pus trei puncte între cu o serie bună, 35-32, avantajul dublându-se la 43-37 și Panait a oprit revenirea brașovencelor cu o triplă (46-41). CS Olimpia a mers la trei posesii în față în primele două minute din sfertul decisiv, 51-44, CSU Brașov apropiindu-se cu cinci puncte la rând la 51-49. Nistoroiu și-a dus echipa în față la 56-55, Georgescu întorcând situația pentru Olimpia București, care a câștigat cu 57-56 în cele din urmă.

Mihaela Panait a terminat finala cu 23 de puncte (5/7 de la distanță) și 7 recuperări, urmată de Bianca Georgescu (12 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții). Cinci jucătoare au evoluat pentru CSU Brașov în ultimul act, Alexia Frâncu având 17 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții.

Lotul pe care antrenoarea Măndica Ciubăncan s-a bazat la acest Final Four a fost format din: Alessia Maria Raiciu, Bianca Suzana Georgescu, Andreea Alexandra Plăvicheanu, Antonia Ștefănescu, Bianca Godeanu, Maia Elena Grădișteanu, Maria Stănescu, Teodora Hărănguș, Beatrice Ioana Bunescu, Anais Atanasiu, Mihaela Panait și Giulia Mihaela Monor.

Universitatea Cluj a terminat pe locul al treilea

În finala mică a întrecerii s-a impus CS Universitatea Cluj-Napoca cu 65-51 în fața lui CSȘ Nr. 4 Champions București. Bianca Mihășan a încheiat cu double-double pentru ardelence, 19 puncte și 12 recuperări, iar Alice Duță a contribuit cu 13 puncte și 8 recuperări pentru gruparea din capitală.

Clasamentul acestui sezon:

  1. CS Olimpia București
  2. CSU Brașov
  3. CS Universitatea Cluj-Napoca
  4. CSȘ Nr. 4 Champions București
  5. CSȘ Sfântu Gheorghe
  6. CSȘ Bega Timișoara

*foto: YouTube FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!