Stiri Juniori U17 Masculin

Florin Nini: ”Trebuie să selectăm cu atenție tinerii jucători"

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
20.01.2011

Antrenorul echipei naționale masculine Under 18 a țării noastre, Florin Nini, este de părere că ”România este o țară slab cotată în baschetul european și orice ascensiune sau exprimare bună în joc este benefică pentru noi”. Selecționerul a mai spus că, la turneul final al Campionatului European, rezervat sportivilor sub 18 ani, tricolorii vor avea o grupă grea, urmând să evolueze contra Olandei, Muntenegru și Belarusului.

Florin Nini a declarat, pentru frbaschet.ro, că problema valorii jucătorilor români apare după vârsta de 16 ani. ”Dacă până la 16 ani suntem aproape de celelalte țări ca motricitate, gabarit și forță, la vârsta de 18 ani apare o discrepanță. Anul trecut, în Israel, am făcut o statistică și jucătorii participanți la Campionatul European aveau 8-10 antrenamente pe săptămână la echipele de club, dintre care două antrenamente erau la sala de forță, iar altele două de pregătire fizică”, a precizat tehnicianul.

Întrebat care ar fi soluțiile pentru a ne apropia de ceea ce se joacă pe Bătrânul Continent, Florin Nini a răspuns: ”Trebuie să mărim volumul de muncă și să creștem numărul de jocuri cu încărcătură ridicată și, nu în ultimul rând, trebuie să selectăm cu atenție tinerii jucători. Este un lucru în care eu cred foarte mult! Să nu uitam că o națională puternică înseamnă cluburi puternice”.

Referitor la obiectivul naționalei masculine Under 18 la turneul final al Campionatului European, Divizia B, Florin Nini este de părere că ne putem califica în primele opt formații. ”Este normal ca și Federația Română de Baschet să impună un anumit obiectiv, dupa sprijinul pe care îl acordă. Îmi doresc foarte mult să ieșim din grupă! Nu este usor, dar sunt convins că putem ocupa prima sau a doua poziție în Grupa C, chiar dacă favorită certă este Muntenegru”, a precizat Nini.

Turneul final al Campionatului European masculin Under 18 va avea loc în Bulgaria, la Varna, în perioada 21-31 iulie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!