Stiri Juniori U17 Masculin

FRB lansează un program național pentru generația U15

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.01.2011

Federația Română de Baschet a demarat un program național pentru dezvoltarea națională a categoriei U15, masculin și feminin, intitulat ”Performbaschet, un pas înainte”. Acest program are ca obiectiv dezvoltare și îmbunătățirea acestei generații și se va întinde pe o perioadă de opt ani. Astfel weekend-ul trecut la Sibiu a avut loc o conferință la care au luat parte mai multe persoane din cadrul FRB, printre care și președinta Carmen Tocală, dar și antrenorii actuali ai loturilor naționale de juniori.

Programul în sine înseamnă defapt o atentă monitorizare a acestei generații pe o scară mai largă, în acest sens țara a fost împărțită în mai multe centre, fiecare centru având un responsabil după cum urmează: Mircea Vulc - Sibiu, Mihai Bolcu - Timișoara, Vasile Popa - București, Dan Pavelescu - Iași, Zoltan Kosa - Oradea, Dan Calancea - Brașov și Vasile Pașca - Constanța)

S-a stabilit ca în primele șase luni ale programului ca baschetbaliștii să se întâlnească bilunar, in weekend, în orașele desemnate de FRB, urmând să se antreneze impreună sub supravecherea antrenorilor desemnați să se ocupe de zona respectivă. Conform frbaschet.ro, antrenorii implicați în acest proiect sunt ”Razvan Cenean, Tiberiu Ilutiu, Andrei Beatu, Horia Pascu, Alpar Farkas, Ioana Croitoru, Mircea Totolici, Pop Calin, Gabriel Mihailescu, Eugen Rosu, Cristian Craciun, Suzana Onaca Silvia Andreikovics etc” .
Antrenamentele unice se vor desfășura după cum urmează:

Prima zi: Antrenament dimineața 2 ore și jumătate și antrenament după-amiază 2 ore și jumătate
A doua zi: Antrenament dimineață 2 ore și jumătate și antrenament după-amiază 2 ore.

Copii vor fi cazați în taberele școlare respectiv hotelurile DJST și vor fi testați și pregătiți în mod unic, după aceeași metode și folosind aceleași mijloace. 

În urma discuțiilor de la Sibiu s-a stabilit ca prima faza a programului national U15 (masculin si feminin) să se deruleze astfel:
04, 05, 06 februarie – 6 antrenamente
19, 20 februarie – 4 antrenamente
12, 13 martie - 4 antrenamente
26, 27 martie – 4 antrenamente
02, 03 aprilie – 4 antrenamente
16, 17, 18 aprilie – 6 antrenamente

Urmând ca în luna mai să aibe cea de a două întâlnire cu responsabilile zonali, care vor prezenta rapoartele de activitate.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!