Stiri Juniori U17 Masculin

Gabriel Calancea:"Dorim ca în 3-4 ani să facem o revoluţie în baschetul românesc"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.05.2011

În urma rezultatelor înregistrate în faza a II-a a playout-ului, formaţia CSU Cuadripol Braşov a fost învinsă de către SCM CSŞ Craiova cu scorul de 3-0 la general, iar conform regulamentului specific al Diviziei A publicat de către FRB, braşovenii sunt retrogradaţi în Divizia B. Chiar dacă Cuadripol Braşov nu mai are nicio şansă de a scăpa de retrogradare, în cadrul aceluiaşi regulament este menţionat faptul că aceştia trebuie să dispute şi faza a III-a a playout-ului. Mai exact, cele două echipe retrogradate(Braşov şi învinsa dintre Iaşi şi Ciuc) vor disputa trei meciuri pentru a stabili formaţia ce se va clasa pe poziţia a 15-a, la finalul ediţiei de campionatului. Astfel, cele două sau chiar trei meciuri din faza a III-a vor fi lipsite de miză, vor conta doar statistic, acest lucru doar dacă FRB nu va lua în calcul majorarea numărului de echipe participante în Divizia A, începând de sezonul viitor.

Totalbaschet.ro a stat de vorbă cu preşedintele formaţiei de la poalele Tâmepi, Gabriel Calancea, care a afirmat faptul că o decizie privind jucarea meciurilor din cadrul fazei a III-a a playoff-ului nu a fost încă luată de către conducerea clubului, însă dacă federaţia va considera că trebuie să se joace, braşovenii se vor conforma. Chiar dacă Calancea a recunoscut faptul că nivelul actual al echipei nu este unul de Divizia A, el aşteptându-se ca echipa să retrogradeze, oficialul braşovean s-a arătat optimist în ceea ce priveşte viitorul echipei.

Nu am luat în calcul dacă vom juca sau nu pentru locul 15, încă nu ştim, trebuie să stăm să analizăm această situaţie. Dacă federaţia consideră că trebuie să se joace, noi ne vom conforma, puţin ne interesează aceste aspecte. Ne-am dori să rămânem în Divizia A, însă acest lucru trebuia să fie obţinut pe teren. Nu ştim dacă se va retrage cineva, poate va fi un avantaj pentru noi, dar mi-ar fi plăcut să ne câştigăm locul în Divizia A pe teren, să nu depindem de nimeni. Echipa din Craiova a demonstrat că e mai bune decât noi, în cele trei meciuri pe carea le-am susţinut.

Suntem realişti, deocamdată nu suntem de Divizia A ca şi echipă şi ca şi nivel. Sperăm să creştem şi în 3-4 ani să facem o revoluţie în baschetul românesc: o echipă alcătuită din jucători crescuţi doar în pepiniera noastră, aceasta e ideea. Şi alţii încerc să facă acest lucru însă e foarte greu. Noi avem răbdare şi rămâne de văzut dacă şi reuşim. Nu ştim cu cine vom juca în meciul pentru locurile 15-16, cu Iaşi sau Ciuc, oricum decizia o va lua conducerea noastră, vom vedea dacă vom juca sau nu.

Însă ideea e să continuăm proiectele pe care le avem vis-a-vis de grupele de juniori. Avem 8 echipe, la toate categoriile de vârstă, ce s-au calificat la turneele finale. Ştiam care este valoarea actuală a echipei prim divizionare şi ne aşteptam să retrogradăm, dar dorim să ne axăm în continuare pe juniori, nu contează că suntem în Divizia A sau în Divizia B.

Principalul nostru obiectiv este ca acesti copii să continue proiectul nostru care sperăm să fie unul de succes. Oraşul Braşov este un centru important pentru juniori şi nu vrem ca acest lucru să se piardă, mai ales că se munceşte foarte mult.

Alte discuţii în jurul acestei propuneri de a mări numărul echipelor în Divizia A nu ne interesează, noi avem proiectul nostru pe care dorim să-l ducem până la capăt.

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    condoleante
    RIP Brasov

    cu 12 ani în urmă (07.05.2011) Raspunde
  • costiball :

    revolutie...
    anu asta n-a mai tinut nu? si-a consumat calancea toate gloantele?

    cu 12 ani în urmă (07.05.2011) Raspunde
  • dinica :

    hmmm
    poate pleaca peste 3-4 ani

    cu 12 ani în urmă (07.05.2011) Raspunde
  • dinica :

    feriti-va
    asesoft, cluj, medias, steaua, aveti mare grija ca-si face calancea echipa, in urma unei revolutii! poate incercati cu o lovitura de stat! dar nu a zis in ce liga isi face echipa!

    cu 12 ani în urmă (07.05.2011) Raspunde
  • comediebrasov :

    da,huh ?
    Cu o echipa de ciuca batailor in a,amenintati pe toata lumea ca bateti tot,nu?daca dau peste voi la juniori,o sa ma retrag din start...aveti 8 echipe inscrise si nimic la performanta.bine zici dinica,foarte bine.trebuie sa se intareasca toate echipele ca vin juniorii brasoveni

    cu 12 ani în urmă (07.05.2011) Raspunde
  • octav :

    :-)
    D-nule Calancea, vorbiti de baschetul masculin sau de cel feminin? Am vazut ca la U13 feminin ati iesit pe 3. Nu stiu la babybaschet ce rezultate aveti. Nu cred ca mai pacaliti pe nimeni. Tot vorbiti, sau va ascundeti in ideea in care promovati tineri. Da, intr-adevar, Bubanja, Dragus, Dohi, Mita Paul. Cred ca si cei de la Gladiator Cluj ar fii fost invidiosi pe asa o medie de varsta. Va doresc succes in continuare. Vive la revolution!

    cu 12 ani în urmă (08.05.2011) Raspunde
  • dinica :

    ps
    buna asta cu 'vive la revolution!'. Poate peste 3-4 ani joaca si ioana 'arc si ecaterina teodoroiu la brasov. Hai pa!

    cu 12 ani în urmă (08.05.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!