Stiri Juniori U17 Masculin

Ioana Ghizilă: "Baschetul este viaţa mea"

Şipoş Răzvan

Şipoş Răzvan
25.04.2011

Totalbaschet.ro a stat de vorbă cu cea mai bună marcatoare şi în acelaşi timp şi cea mai bună recuperatoare a turneului final de la Cluj Napoca, rezervat Juniorilor III(U14) feminin, Ioana Ghizilă. Cu o medie de 19.2 puncte pe meci şi 13.4 recuperari per partida, Ioana şi-a "dus în spate echipa" până în finală. Totodată, ea a fost şi principala pasatoare a echipei CSŞ Ploieşti, având 4 pase decisive pe meci. Întregul interviul îl puteţi citi mai jos:

În primul rând felicitări pentru performanţele tale de-a lungul acestui turneu. Ce stă în spatele acestora?

În spatele performanţelor stă o muncă enormă. În plus, talentul, dorinţa şi perseverenţa mă ajută în atingerea acestor performanţe.

Ce face Ioana când nu joaca baschet?

Tot ceea ce fac se leagă de baschet. De aceea, în afara şcolii, prefer....baschetul!  Fie că e antrenament ,fie că intru în sală singură, încerc să mă perfecţionez şi să ajung o mare jucătoare. Ceea ce este cert: baschetul este viaţa mea.

De unde vine pasiunea pentru baschet? Când ai avut primul contact cu baschetul?

Am inceput baschetul de la vârsta de 10 ani. Totul a început cu o simplă joacă. Jucând la echipa şcolii, am fost remarcată de d-na antrenoara a clubului CSS Ploieşti, care mi-a recomandat să mă prezint la antrenamentele clubului ploieştean. Prin placerea şi pasiunea de a juca baschet, am ajuns până aici.

Aţi muncit mult să ajungeţi la turneul final. Cum consideri performanţa echipei tale?

Categoric, performanţa echipei este una demnă de apreciat. Am muncit enorm ca să ajungem aici şi de aceea cred că performanţa echipei este una demnă de apreciat.

Statistic vorbind, ai fost cea mai bună performeră a turneului de la Cluj-Napoca. Cât la suta este munca ta şi cât la sută este munca colegelor?

Nu, nu vreau să vorbesc de procente. Este o munca enormă a întregii echipe la care am contribuit şi eu. Statisticile sunt în favoarea mea, dar acestea nu ar fi fost la fel fără colegele mele de echipă.

Care este baschetbalistul/baschetbalista ta preferată? De ce?

Michael Jordan este pe departe baschetballistul meu preferat. El a dat viaţă baschetului. Mă simt într-un fel legată de el din cazua zodiei(vărsător). El a fost, este şi va rămâne jucătorul meu preferat.

De la cine ai avut cel mai mult de învăţat în cariera ta baschetbalistică?

În primul rând antrenorul are un rol foarte important. Pot spune că şi din greşelile mele am avut multe de învăţat.

Descrie-ne o zi din viaţa ta.

Este o zi cu totul diferită decât a celorlalţi copii. De obicei mă trezesc la 6:45. Îmi fac câteva exerciţii de înviorare după care am antrenament dimineaţa ce consta în 2 ore de pregătire. Ajung acasă la ora 9:45-10:00 şi mă pregatesc de şcoala. Intru la cursuri pe la 11:30 sau 12:30 şi ies la 18:30. Ajung seara acasă, scriu şi învăţ, mânânc, după care mă culc şi încep o nouă zi.

Unde te vezi în viitor?

Dacă aici este vorba de vise, atunci da, mă văd jucând în strainatate deoarece în Romania nivelului baschetbalistic este cotat cam slab.

De asemenea Ioana a fost autoarea unui coş spectaculos, marcat în ultima secundă a sfertului doi, în partida CSŞ Ploieşti vs CSŞ Alexandria. Întregul articol, împreună cu înregistrarea video, îl puteţi accesa aici

1 comentariu la aceasta stire:
  • Majestatea Sa :

    Tu esti cea mai tare!
    Chiar daca nu a iesit MVP_ul turneului final U 14 ,Ioana este cea care a meritat acest titul(priveste statistica turneului)

    cu 12 ani în urmă (13.08.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!