Stiri Juniori U17 Masculin

Junioare III(U14) feminin - MC Sport Cluj şi CSŞ Ploieşti se întâlnesc în finală

Şipoş Răzvan

Şipoş Răzvan
21.04.2011

Spectatorii care au venit astăzi în sala Horia Demian din Cluj Napoca nu au avut ce regreta. Au avut parte de un spectacol baschetbalistic pe măsură, un spectacol frumos făcut de patru echipe extrem de promiţătoare ale baschetului feminin juvenil. 

Semifinală 1 - CN Mihai Eminescu Oradea vs CSS Ploieşti : " Când invididualitatile fac totul.... " 

Una din cele mai frumoase întâlniri ale acestui turneu final a fost cea dintre CSS Ploieşti şi CN Mihai Eminescu Oradea. Într-o sală în care puţin peste 50 de fani au fost prezenţi, Oradea câştiga primul sfert cu 12-9. Apoi, individualităţile celor de la CSS Ploieşti ( Ioana Ghizila şi Denisa Moldoveanu) şi-au făcut simţite prezenţa, prahovencele câştigând cu 22-11 sfertul doi. Apoi, sfertul 3 a însemnat revenirea celor de la Oradea, care au câştigat totodată şi sfertul patru, însă nu a fost îndeajuns. Cu 12-16 şi 13-14 în sferturile trei şi patru, Oradea a reuşit doar să reducă diferenţă, această fiind făcută decisiv în sfertul doi, scorul final fiind de 56-53. Încă odată, Ioana Ghizila a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. Este o adevărată plăcere să o vezi jucând, fiind una din cele mai bune jucătoare ale ţării, la această categorie de vârstă. Din cele 56 de puncte ale Ploieştiului, Ioana a înscris 30. Totodată, a avut 13 recuperări, având 3 pase decisive. De partea cealaltă, Şerb a acumulat un double-double, cu 22 de puncte, 13 recuperări. Cea mai bună păsătoare a orădencelor a fost Ciordas, cu 5 pase decisive.

Semifinala 2 - CSS Al Ceuşianu Reghin vs MC Sport Cluj Napoca : " Finala din semifinale "

Cu siguranţă nu greşesc când spun că Reghinul şi Clujul au jucat astăzi finală din semifinale. Cu o sală în care au asistat peste 400 de spectatori, cu două galerii superbe, cu o atmosferă de sărbătoare, meciul dintre Reghin şi Cluj a fost unul care a făcut cinste baschetului românesc. Clujul a pornit că din tun partida, respectându-şi numele, blazonul, conducând cu 21-9. Reghinencele au părut în corzi, neputând reacţiona până în sfertul trei, atunci când Reghinul a venit la doar două puncte în spatele clujencelor. Cei peste 400 de spectatori din Horia Demian au avut parte de un spectacol superb în sfertul patru . MC-ul a pornit tare, făcându-şi imediat un avantaj de 6 puncte. Apoi, Reghinul a revenit superb, egalând înainte cu 2 minute de final, după o aruncare de trei puncte a Florinei Vultur. Chiar dacă înainte cu câteva zeci de secunde de final Reghinul avea posesia, scorul fiind egal, diferenţă s-a făcut în doar câteva secunde. Câteva secunde de deconcentrare a reghinencelor au făcut că, Clujul să revină şi să înscrie 7 puncte în doar 20-30 de secunde. A fost o atmosferă de finală, o atmosferă în care clujenii şi reghinenii au dat dovadă de mult fair-play, o atmosferă care se regăseşte în multe săli de Diviziei A. 

Cea mai bună marcatoare pentru "gazde" a fost Podar, în timp ce Denişa Dietrich a marcat 12 puncte pentru reghinence. La capitolul recuperări, Karsai a acumulat 15 pentru clujence, în timp ce Vultur Florina a acumulat 11 pentru reghinence. În ultimul rând, la pase decisive, Moldoveanu a avut 3 pentru clujence, în timp ce Vultur Florina a dat 4 pase decisive.

Vineri cu începere de la ora 9:00 va avea loc finala mică dintre Reghin şi Oradea în timp ce de la orele 13:00 se va disputa finala mare dintre Ploieşti şi MC Sport. Ambele meciuri vor avea loc la sala Horia Demian. 

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!