Stiri Juniori U17 Masculin

Juniori III(U14) feminin - CN „M. Eminescu” Oradea aspiră la medaliile de aur

Adrian Micinic, Foto(1): tvs.ro, (2): adevarul.ro

Adrian Micinic, Foto(1): tvs.ro, (2): adevarul.ro
16.04.2011

Luni 18 aprilie, la Cluj-Napoca va debuta turneul final din cadrul Juniorilor III(U14) masculin și feminin. Partidele se vor desfășura la sălile Ion Agârbiceanu(faza grupelor feminin), Gheorghe Roman(grupe și 5-8 băieți) și Sala Sporturilor „Horia Demian”(faza semifinală și finală băieți&fete respectiv faza grupelor băieți).

Totalbaschet.ro a fost prezent în cursul zile ide sâmbătă, la ultimul antrenament înaintea deplasării la Cluj, a formației CN „M. Eminescu” Oradea, una dintre formațiile care aspiră la medalia de aur. Sportivele și-au desfășurat antrenamentul la Sala ”LPS” din Oradea, loc în care își desfășoară antrenamentele, în această perioadă, și formația prim divizionară CSM Oradea, Arena Antonio Alexe fiind din nou ocupată. Ca și o paranteză, starea suprafeței sălii LPS(o sală ce va găzdui antrenamentele echipelor ce vor participa la CE DIVIZIA A U18 feminin, în vara) fiind una deplorabilă, fiecare echipă care își deșfășoară activitatea fiind nevoită să spele, înainte de antrenament, suprafața plină de praf, deoarece nimeni nu se ocupă de acest aspect. Având în vedere că fotbaliștii au acces aproape în fiecare noapte(sala fiind închiriată) aceștia nu își schimbă adidași cu care vin de afară, iar în aceste condiții starea suprafeței sălii devine impracticabilă pentru cei care doresc să facă antrenamente, a doua zi. Un lucru foarte interesant este faptul că vineri seară s-a deratizat sala, însă nimeni nu s-a „deranjat” să spele suprafața de joc.

Revenind la subiect, antrenoarea orădencelor, Suzana Onaca, a afirmat faptul că echipa sa dorește să cucerească medaliile de aur, iar bătălia pentru titlu se va da între patru echipe: Ploiești, Cluj(MC Sport), Craiova și Oradea.

Noi aspirăm la o medalie de aur, deoarece fetele merită și au puterea de a obține aceast lucru, având în vedere pregătirea pe care am facut-o. Avem spătămânal 7 antrenamente pe zi, de luni până duminică(aici includem și meciul de la sfârșit de săptămână). Fetele au pregătirea necesară pentru a avea ca obiectiv medalia de aur, însă trebuie să creadă și ele în acest lucru, de aceea vorbesc cu ele foarte mult pentru a le motiva. Ele sunt foarte conștiincioase, inteligente, au note foarte bune la școală, iar acest lucru contează foarte mult. 
Suntem patru echipe ce ne dorim titlul de campioane, Craiova, MC Sport și Ploieștiul care sunt campionele la Juniori III(U14) de anul trecut(generația 1996) și în fața cărora am pierdut anul trecut semifinala, obținând medaliile de bronz. De altfel, a fost singurul meci pierdut de noi, la turneul final de anul trecut. Oricare dintre aceste patru echipe au șanse la medaliile de aur.

Onaca a adăugat faptul că la această categorie se pune accentul pe contra-atac și apărare, iar în întreg campionatul, CN „M. Eminescu” Oradea a înregistrat doar trei înfrângeri, două dintre ele la turneul semifinal doi ce a avut loc la Reghin.

În tot campionatul U14 am pierdut doar trei meciuri, două la semifinal cu Reghin și MC Sport și unul în faza de calificare tot cu MC Sport. 
La acest nivel apărarea și contra-atacul sunt cele mai importante arme, însă eu pun accentul și pe jocul pozițional unde ne axăm pe situațiile de 1x1, care contează foarte mult în jocul de baschet.

La evenimentul de la Cluj-Napoca va fi prezent și antrenorul lotului național la această categorie, Călin Pop, care va avea prilejul de a-și face o opinie referitoare la fetele pe care va conta la următoarea selecție a reprezentativei României.

Turneul e o bază foarte bună de selecție pentru ceea ce vine din urmă, dar și pentru fetele care vor reprezenta România la categoria U16, peste doi ani. Noi avem două jucătoare care au fost selecționate la națională, Maria Ciordaș și Monica Anghel. Sper ca la finalul turneului încă două jucătoare să ajungă la națională.

CN „M. Eminescu” Oradea a fost repartizat în grupa B a turneului final, pe primul loc, alături de SCM CSȘ Craiova, Olimpia București și MC Sport Cluj-Napoca. Toate meciurile din faza grupelor se vor defășura la Școala „Ion Agârbiceanu” urmând ca luni de la orele 11:00 orădencele să dea piept cu Olimpia București, marți de la ora 18:00 fiind programat derby-ul cu MC Sport Cluj-Napoca, pentru ca în ultima zi să se desfășoare confruntarea cu SCM CSȘ Craiova, cu începere la orele 16:00.

Site-ul totalbaschet.ro vă va ține la curent cu toate rezultatele din cadrul turneului final de la Cluj-Napoca. 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!