Stiri Juniori U17 Masculin

Marius Ciulin a arbitrat victoria Bulgariei asupra Germaniei

Marius Ciulin a arbitrat victoria Bulgariei asupra Germaniei

Duminică seară, 25 februarie, Bulgaria a produs surpriza în FIBA EuroBasket Qualifiers și a învins pe teren propriu Germania, campioana mondială în exercițiu. Partida desfășurată la Botevgrad a fost câștigată de reprezentativa din țara vecină cu scorul de 67-62.

Crew chief la acest duel a fost arbitrul român Marius Ciulin, iar din brigada condusă de el au mai făcut parte Martin Vulic din Croația și Vladimir Jevtovic din Serbia.

Germania a început partida în trombă și a avut un avantaj de 15 puncte, încă din primul sfert, care avea să se încheie cu scorul de 7-19. Bulgaria a răspuns perfect în actul secund și până la pauză era în avantaj, 28-27. Sfertul trei a fost echilibrat până spre final, când campioni mondiali reușeau să se desprindă la două posesii lungi, 39-45. Bulgaria a început perfect actul decisiv și după nici trei minute preluau conducerea. S-a mers umăr la umăr până la final, când Boyanov și Miller-Mcintyre i-au purtat pe bulgari spre victorie.

Pavlin Ivanov, jucătorul lui BC CSU Sibiu, a fost titular pentru Bulgaria, dar a evoluat doar 8 minute. El a resimțit dureri cauzate de o accidentare mai veche la șold și nu a mai revenit pe parchet în repriza secundă.

Codi Miller-Mcintyre a fost omul meciului cu 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Hristo Zahariev a reușit 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, iar Georgi Boyanov și-a trecut în cont 11 puncte și 5 recuperări.

Oscar Da Silva, jucătorul Barcelonei, a fost cel mai bun german cu 15 puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive. Kramer și Mattisseck au adăugat fiecare câte 11 puncte, iar Malte Delow 10 puncte.

Ambele echipe au acum un bilanț de 1-1 în Grupa D, din care mai fac parte Suedia și Muntenegru.

foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Ce tare
    Incredibil reziltat. Desi i-am vazut anul trecut la Pitesti, nu credeam ca bulgarii pot scoate un astfel de rezultat. Bravo lor si poate gasim si noi un PG ca naturalizatul de la Baskonia.

    cu 2 luni în urmă (25.02.2024)
    • varu silvois:

      da si ne mai plangem ca noi am pierdut rusinos
      amaratii astia de nemtiau comis-o mai grav, i-au ametit sudicii cu aroma de trandafir. Ani lumina si bezna profunda!

      cu 2 luni în urmă (26.02.2024)
    • m4riu5:

      au bătut o cu totul altă echipă...
      ...nu campioana mondială. Comparați lotul de acum cu cel din august 2023, în afară de David Kramer (care nici măcar n-a jucat în finala cu Serbia), doar antrenorul e același, restul jucătorilor - niciunul!
      Sigur, rezultatul rămâne în istorie, la fel ca celelalte scoruri nebune din ultimele zile. Calificările produc întotdeauna surprize ciudate, de aceea nu e suficient să spui „Germania pierde", mai trebuie să vezi și „care" Germania.
      n.b. Doar și noi am bătut Croația în deplasare, nu demult, nu-i așa? Croația III :-)

      cu 2 luni în urmă (26.02.2024)
    • varu silvois:

      foarte corect
      pprobabil cea similar a fost si meciul Belgia-Spania, faceam doar o comparatie intre Luxemburg si ......

      cu 2 luni în urmă (26.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!