Stiri Juniori U17 Masculin

ONSS Gimnaziu băieţi - Meciurile de la Alexandria au fost arbitrate de ... antrenori!

Vasile Pârvu

Vasile Pârvu
25.04.2011

Oraşul Alexandria a găzduit, în perioada 15-17 aprilie, Olimpiada Sportului Şcolar de baschet gimnazial, băieţi. La eveniment au luat parte opt echipe calificate din fiecare regiune a tării, mai exact din judeţele Bihor, Suceava, Gorj, Hunedoara, Prahova, Buzău, Mureş şi Bucureşti. Finala a fost adjudecată de către Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, în urma victoriei în faţa Stelei Bucureşti, scor 80-79.

Pe redacţia site-ului totalbaschet.ro a sosit un e-mail din partea, unui cititor, ce semnala faptul că meciurile din cadrul ONSS au fost arbitrate de către foşti şi actuali antrenori. Totalbaschet.ro a verificat această informaţie care s-a dovedit a fi reală, meciurile din cadrul competiţiei fiind arbitrate de antrenorii de baschet din Alexandria. Un lucru foarte interesant este faptul ca la finala dintre Ploieşti şi Steaua Bucureşti, unul dintre arbitrii ce au oficiat jocul a fost Roman Florin(Canada), fostul antrenor al echipelor de juniori CSŞ Nr.3 Steaua Bucureşti. (vezi video între 0:15 - 1:20 - arbitrul din plan apropiat)

 Însă acest lucru este în concordanţă cu regulamentul ONSS: la jocurile din cadrul competiţiei având drept de arbitraj arbitrii calificaţi, antrenori cu specializarea baschet, foşti jucători sau chiar actuali jucători. Cheltuielile de arbitraj sunt suportate de către echipele participante, echipele plătind(împreună) 10 RON per meci, suma fiind impărţită la cinci arbitrii, cei doi din teren respectiv cei trei de la masa oficială, în timp ce medicul primeşte, pe meci, 5 RON din partea fiecărei echipe.

De asemenea, echipele participante s-au plâns şi de condiţiile puse la dispoziţie de către organizatori, în special de cele de cazare. Toate aceste informaţii au ajuns la urechile preşedintei FRB, Carmen Tocală.

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cunoscatorul :

    @U15, U16, U18, U20
    Stiu ca nu are nicio legatura cu subiectul, insa domnilor de la Ploiesti, copilul spune cu gura(2:50) lui ca joaca la U15, U16, U18 U20 si Divizia B. Din cate stiu eu regulamentul FRB permite ca un jucator sa joace la maxim doua categorii, deci vi-ati cam pus piedica singuri domnilor :)

    cu 13 ani în urmă (25.04.2011) Raspunde
  • Kiki :

    Precizare
    Iata ce spune Regulamentul FRB la capitolul "Categorii de Varsta"

    4.9 Niciun jucator nu are dreptul sa joace la mai mult de doua categorii de varsta
    FIBA, la juniori (U14, U16, U18, U20).

    cu 13 ani în urmă (25.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    O alta precizare
    La astfel de competitii inspectorul de specialitate( de educatie fizica ) este cel care face parte din comisia de organizare si contribuie la asigurarea desfasurarii corecte a competitiei.Ii sunt subordonate toate celelalte comisii : de arbitraj , de contestatii . Domnul Cioaca , pentru ca astfel se numeste dl inspector , credeti ca nu stia ca acel profesor ,, Canada" ( Roman Florin ) a antrenat CSŞ Nr.3 Steaua Bucureşti ? Dar poate jocurile trebuiau facute in favoarea cuiva ( meciul Mures- Steaua a fost un meci cu multe decizii contestate ale aceluiasi arbitru - decizii care avantajau clar Steaua) . Felicitari celorlalti arbitrii care au fost corecti pana la capat si au reusit sa-si pastreze verticalitatea.

    cu 13 ani în urmă (25.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stoia florin :

    precizare
    fiul meu,are dubla legitimare,csu asesoft respectiv css ploiesti la cea din urrma joaca din ianuarie 2011 la u16 si u18, u15 este turneu nu campionat . cu asesoft a jucat la u2o pina in decembrie,si regulamentul nu ii interzice sa joace la asesoft in div B,DECI SE RESPECTA REGULAMENTUL FRB.

    cu 13 ani în urmă (26.04.2011) Raspunde
  • tricugaby12 :

    CE NU SPUN DOMNII DE LA PLOIESTI!
    Este adevarat ca meciurile de la ONSS sunt arbitrate dupa cum ,,bate vantul", dar domnii de la Ploiesti uita sa spuna cum au castigat anul trecut zona la ONSS - licee, cand un anume (nu pot sa-i spun domn pt ce a facut) Harman (cunoscatorii il stiu) , i-a luat fluierul unui arbitru profesinist si a inceput el sa arbitreze meciul Ploiesti - Otopeni , reusind prin decizii de cascadorii rasului sa-i apropie pe cei de la Ploiesti de victorie(la 2 puncte ), dupa eliminarea a 4 jucatori de la Otopeni pentru 5 greseli personale si vreo 30 de aruncari libere pentru Ploiesti in ultimul sfert.Printre cei eliminati se afla si Bogdan Tibirna. As vrea sa transmit in incheiere decat atat: SA VA FIE RUSINE.

    cu 13 ani în urmă (26.04.2011) Raspunde
  • mama lui :

    arbitraj???
    Dar despre faptul ca elevii de la echipa ALEXANDRIA nu se cunosteau intre ei, ce puteti spune? "Sportivii" din aceasta echipa se strigau intre ei pe numere! Credeti ca intr-o echipa este posibil asa ceva?

    mai ganditi-va!

    cu 13 ani în urmă (26.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andreiashu :

    @ tricugaby12
    dupa 10 zile de la postare cred ca ar fi cazul sa mai reduci din alea 30 libere si cei 4 oameni scosi din 5 greseli ca deja incepi sa aberezi... au fost decat 2 oameni scosi afara (tibarna si nr 6 sau 8) si doar vreo 18 libere. nu poti sa fluieri 15 faulturi intr-un singur sfert , avand in vedere ca pe foaie cei de la Otopeni au avut maxim 20 faulturi toata echipa ;). asa ca data viitoare te rog sa inventezi o poveste mai plauzibila..

    cu 12 ani în urmă (04.05.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andreiashu :

    @ tricugaby12
    dar de ce nu precizezi ca , conducatorul cu nr 5 de la Otopeni nu era de la acelasi liceu cu toti ceilalti?:)) s-a descoperit la o saptamana dupa zona ca acel jucator nu semana deloc cu cel care spunea ca e.

    cu 12 ani în urmă (04.05.2011) Raspunde
  • Iulian :

    Inregistrare
    O inregistrare a finalei unde se poate gasii ? Un link ar prinde bine.. Multumesc!

    cu 12 ani în urmă (04.05.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!