Stiri Juniori U17 Masculin

ONSS liceu: Phoenix Galaţi este campioană!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
15.05.2011

Olimpiada Sporturilor Şcolare a ajuns la final, iar turneul de baschet masculin de la Timişoara s-a încheiat astăzi cu cele două finale.

În prima partidă a zilei, lupta pentru medalia de bronz s-a dus între învinsele din semifinalele de ieri, Iaşiul şi Bucureştiul. Chiar dacă a fost o consolare pentru cele două formaţii după ratarea calificării în finala mare, cele două licee s-au ambiţionat şi au jucat la potenţial maxim pentru medalia de bronz. După un joc echilibrat, Iaşiul s-a impus în faţa celor de la Aurel Vlaicu, 79-74, iar Popovici a fost din nou one-man-show.

Cel mai important meci al turneului, partida pentru aur a debutat la ora 11:00 cu înfruntarea dintre Phoenix Galaţi şi LPS Piteşti. Moldovenii au pornit ca favoriţi, având un un lot format din campionii de la U18 din acest sezon şi au arătat superioritate şi în joc. Gălăţenii au pornit din start la conducere şi nu i-au lăsat pe adversarii lor să se apropie la mai mult de 4 puncte. Cu Horea Cristean, campion acum o săptămână la U20 cu Steaua, moldovenii şi-au făcut jocul obişnuit şi nu au forţat mai deloc. Galaţiul a condus cu 44-34 la pauză, graţie unui atac eficient, dar şi pentru că a profitat din plin de spaţiile largi din apărarea piteştenilor. După ieşirea de la cabine, argeşenii s-au agăţat de fiecare minge şi au căutat constant să revină pe tabelă. Nu au reuşit să se apropie decât de două ori la 4 puncte în ultimul sfert, dar gălăţenii au contracarat de fiecare dată cu aruncări reuşite de la distanţă. Ultima oară a fost şi decisiv, iar ultimele minute s-au jucat cu soarta meciului deja decisă. În final, Phoenix Galaţi s-a impus cu 81-64 şi a cucerit titlul de campioană la nivel de liceu.

Horea Cristean - Phoenix Galaţi

Pentru noi a fost un turneu bun. Am ieşit campioni cu aceeaşi echipă şi la U18, doar că acum au lipsit doi jucători. Ne aşteptam să ieşim şi aici. Munca depusă pe parcursul anului a dat roade. Acest titlu înseamnă foarte mult pentru noi. Nu aveam cum să pierdem. 

Georgian Păun - LPS Piteşti

Suntem mulţumiţi şi cu locul doi. Ştim că Galaţiul are o echipă foarte bună şi au fost mai buni. Este bun şi acest loc secund pentru noi. A fost greu azi, ei au mai multe variante de apărare. A fost o diferenţă mică la un moment dat în sfertul patru, dar ei au condus pe toată durata meciului, iar noi nu am putut să facem faţă. Sunt mult mai rapizi. La nivel de liceu este un trofeu bun. Noi vrem să facem treabă şi la juniori şi aceste meciuri au fost foarte bune pentru noi. A fost o pregătire bună.

Iată cum arată clasamentul final al competiţiei:

1.Phoenix Galaţi

2.LPS Piteşti

3.Colegiul Naţional Iaşi

4.Aurel Vlaicu Bucureşti

5.Baia Mare

6.Sibiu

7.Ploieşti

8.Arad

2 comentarii la aceasta stire:
  • foreverbasketball :

    Corectie,
    Stimate domnule Adrian, doresc sa fac o corectie referitor la numele echipei din Iasi.Acesta este : Colegiul National Iasi. Va multumesc.

    cu 12 ani în urmă (15.05.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Precizare
    Stimate domn Cojocaru ar trebui ca atunci cand vorbim ( scriem) despre echipele participante la o finala de ONSS sa scriem corect numele liceelor, colegiilor participante la aceasta competitie. Nu este corect sa scriem doar numele orasului deoarece aceste echipe nu sunt selectionate ci reprezinta o anumita unitate de invatamant din orasul respectiv.
    Stimate foreverbasketball nu cred ca in municipiul Iasi exista doar un simplu Colegiu National- mai au ei si numele unei personalitati dupa CN .

    cu 12 ani în urmă (18.05.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!