Stiri Juniori U17 Masculin

România U16 încheie faza grupelor pe ultimul loc

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.02.2011

Naționala U16 a României a fost învinsă miercuri dupămasă de către Ucraina, scor 87-56, înregistrând cea de a 5-a înfrângere la turneul internațional de la Gaziantep, Turcia. Astfel reprezentativa tricoloră a ocupat ultima poziție în Grupa A, urmând să joace în continuare pentru locurile 9-12, alături de Iran, Georgia și Puerto Rico.

Soarta meciului a fost stabilită după zece minute, timp în care sportivii antrenați de Răzvan Cenean și Alin Cureș au înscris doar 7 puncte, primind 38. Până la final nu s-au mai schimbat multe, diferența de scor s-a menținut pe tabela, iar rezultatul final a fost 87-56(7-38, 20-19, 16-16, 13-14) pentru Ucraina.

Vlad Cobzaru a fost principalul marcator pentru România, izbutind un nou double double cu 15 puncte și 11 recuperări, în timp ce de la Ucrainieni 7 jucători au avut peste 10 puncte marcate.

Următorul meci pentru reprezentativa tricoloră va avea loc vineri, împotriva Iranului, partidă contând pentru locurile 9-12.

 

2 comentarii la aceasta stire:
  • moldovean fanatik :

    Cine raspunde ?
    Urmaresc turneul pt jucatori U16 si ma minunez ! Inteleg ca suntem departe de natiunile dezvoltate in acest sport dar, chiar de la varsta asta diferenta sa fie atat de mare mi se pare grav. Consider ca este ceva putred in selectia jucatorilor. Am urmarit toate statisticile si vad ca 7 jucatori din lot : nr 4, 6,8,9,10 ( cand joaca cel de 15 ani ) 12, 15 ( nu conteaza numele -sunt copii ) desi li se acorda sanse sa joace si sa demonstreze ceva nu o fac. In 7-10 min nu numai ca nu marcheaza dar nici nu arunca la cos, nu fac nici o recuperare , o interceptie , nimic. Consider ca este vorba de lipsa de atitudine iar la unii chiar de valoare ( vezi nr 8, 9 si 15 ).
    Nu pot juca la un nivel bun, in fiecare meci, cate 30-40 min, aceeiasi Todorov, Hortoglu, Cobzaru si Ciordas. Celelalte echipe si-au rulat bancile iar jucatorii de baza au jucat 20-25 min.
    Incerc sa inteleg cum s-a facut selectia acestui lot . Oare a contat in primul rand talia, boala baschetului juvenil romanesc ? Nr. 9 si 15 au talie si sunt varza. Nu conteaza indemanarea, viteza, determinarea, inteligenta, spiritul de luptator si invingator ? . Antrenorii nostri si FRB cauta mereu si acorda maxima atentie " baietilor cu talie " si constata , dupa ani de munca cu acestia, ca marea majoritate nu meritau efortul pt. ca nu au nici o alta calitate care sa le permita sa ajunga sportivi.
    Sunt nedereptatiti insa ceilalti care muncesc si isi doresc sa ajunga jucatori adevarati facand nenumarate sacrificii . Ce COLLEY, CUIC, DAWSON, JACKSON , CALOTA, BLIDARU si multi altii daca au sub 1,90 nu sunt jucatori valorosi ?
    Exista vreo reglementare ca la o echipa nationala de juniori sa existe inca de la U 16 un anumit numar de jucatori peste 2 m ? Sa fim seriosi .

    cu 13 ani în urmă (10.02.2011) Raspunde
  • marinescu :

    Lotul U16
    Sincer iti dau dreptate. In primul rand in afara de Cobzaru si Hortoglu nimeni nu joaca nimic. Chiar nu mai erau in tara jucatori de 95 apti pentru lot. Nu stiu ce cauta jucatori ca Neagu,Lander sau Covrig la acest lot in loc sa fie selectionati la lotul de 96 unde le este locul (desi in privinta lui Covrig sunt sigura ca nu este jucator de lot). Sunt multe probleme cu aceste loturi pt. in afara de 3-4 jucatori alesi pe buna dreptate restulsunt adusi de oameni cu relatii pe la Federatie iar exemple sunt o multime. Nu cred ca se va reglementa aceasta problema prea curand pt. aceasta coruptie este la toate nivelurile in baschetul romanesc.

    cu 13 ani în urmă (10.02.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!