Stiri Juniori U17 Masculin

România U16 pierde prima partidă susținută la Gaziantep

totalbaschet.ro, Foto: Vedat Yangın

totalbaschet.ro, Foto: Vedat Yangın
06.02.2011

Sâmbătă seară, reprezentativa U16 a României a disputat primul meci din cadrul turneului internațional Turk Telekom, ce are loc în perioada 5-12 februarie la Gaziantep, Turcia. Micii tricolori, conduși de pe margine de trio-ul format din Goran Vrkic, Răzvan Cenean și Alin Cureș, au pierdut prima partidă la 30 de puncte, în fața gazdei competiţiei, scor 87-57.

România a început bine partida ținându-se aproape de adversari, însă doar până în minutul 5 când tabela indica egalitate la 9. Din acel moment Turcii au pus stăpânire pe joc, lăsând fără replică naționala noastră, iar diferența de scor creștea treptat. La pauză gazdele conduceau cu 14 puncte pentru ca după 30 de minute diferența să fie de 30 de puncte. Aceeași diferență s-a păstrat până la finalul partidei, 87-57. Scorul pe sferturi a fost 22-12, 18-14, 27-11 și 20-20.

Remarcații disputei au fost Casian Todorov - 18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, două mingi câștigate, dar și 8 pierdute; Mehmet Hortoglu - 17 puncte, 5 recuperări, 5 mingi pierdute; Andrei Ciordaș - 9 puncte și 7 recuperări, de la oaspeți și Cedi Osman - 13 puncte, 3 recuperări, 5 mingi câștigate; Metecan Birsen - 12 puncte și 7 recuperări, de la gazde.

Un aspect care a cântărit foarte mult în economia jocului, putem spune char decisiv, este raportul recuperărilor, 66-35 în favoarea Turciei. Astfel gazdele au avut 27(!) de recuperări ofensive și 39 decisive, în timp ce România a beneficiat de doar 9 recuperări ofensive și 26 defensive.

În celelalte jocuri din cadrul Grupei A, Rusia a dispus de Puerto Rico, 69-55, iar Germania a învins Ucraina la 13 puncte, 73-61.

Următoarea partidă pentru tricolori este programată mâine, de la ora 17:45(ora locală) împotriva Germaniei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!