Stiri Juniori U17 Masculin

Știința București câștigă duelul cu U-BT Cluj din EYBL U16

Știința București câștigă duelul cu U-BT Cluj din EYBL U16

CSU Știința Slam București a învins-o pe U-BT Cluj-Napoca în primul meci pentru cele două formații românești în cadrul celui de-al doilea turneu al European Youth Basketball League - Central Europe Region la categoria U16, de la Budapesta. Bucureștenii s-au impus cu 67-56 în partida disputată vineri (07.01).

Știința: Alexandru Tache, Andrei Mirea, Andrei Orbulescu, Alexandru Pârjolescu, Mihnea Vlaicu

U-BT: Akos Szentkuti, Alexandru Bințințan, Vlad Ciuhuță, Rareș Trandafir, Matei Văleanu

Bucureștenii au condus în primele minute ale sfertului inaugural, 8-4, de unde ardelenii au replicat cu un run de 6-0 și coșul lui Szentkuti a întors situația de pe tabelă în favoarea Clujului, 10-8. Tache, Roman și Vlaicu au marcat următoarele coșuri pentru Știința, care revenea la conducere (15-10), primul sfert terminându-se cu 19-16.

Formația din capitală a debutat excelent în sfertul secund și avantajul a început să crească, ajungându-se la 25-16 și apoi la 29-20, Mihnea Vlaicu fiind cel care și-a dus în premieră echipa la peste 10 puncte în față (31-20). Daniel Mureșan a redus inițial ecartul la trei posesii, 31-23, dar Știința a pus 13 puncte între, la pauză scorul fiind 40-27.

Mirea și Pârjolescu au contribuit cu reușite din acțiune pentru 46-28, scor de la care U-BT a recuperat până la 46-37. Știința București a refăcut o diferență importantă și cu lay-up-ul lui Andrei Mirea s-a ajuns la 53-37, scorul la finalul sfertului al treilea fiind 55-42.

Ardelenii nu s-au putut apropia la mai puțin de 10 puncte între în ultimul sfert, perioadă în care bucureștenii au condus cel mult cu 58-42, spre final menținându-se un ecart între 11 și 15 puncte. CSU Știința Slam București s-a impus cu 67-56 și rămâne singura formație fără eșec în cadrul Grupei A.

Băieții pregătiți de Cristian Georgescu au adunat 57 de recuperări în acest meci și au avut procentaje mai bune din acțiune (41% față de 31% pentru U-BT). Majoritatea punctelor pentru învingători au venit din paint, 50 din totalul celor 67.

Alexandru Pârjolescu a fost principalul marcator pentru Știința, cu double-double format din 14 puncte și 12 recuperări, adăugându-și și 4 pase decisive respectiv 3 intercepții. Alexandru Roman (12 puncte, 7 recuperări) și Andrei Mirea (10 puncte, 12 recuperări, 4 capace) au fost următorii marcatori pentru Știința.

Din tabăra clujeană s-a remarcat Akos Szentkuti, cu 23 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive, fiind la al treilea double-double din acest sezon al EYBL U16.

Știința București și U-BT Cluj au încă un meci vineri (07.01), bucureștenii cu Get Better Academy de la ora 18.30, iar ardelenii cu USK Praga de la ora 20.30. Partidele pot fi următite pe canalul de YouTube Camugo.

*foto: Facebook EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!