Stiri Juniori U17 Masculin

TF U15 F - Gladius Târgu Mureș și CS Olimpia București o să joace în ultimul act al Campionatului Național

TF U15 F - Gladius Târgu Mureș și CS Olimpia București o să joace în ultimul act al Campionatului Național

ACS Gladius Târgu Mureș și CS Olimpia București s-au calificat în finala Campionatului Național U15 la feminin în sezonul 2021-2022. Cea de-a doua semifinală, dintre CS Olimpia și Dan Dacian București, a avut nevoie de o repriză suplimentară.

Mureșencele au obținut calificarea în finală după 68-51 cu Sportul Studențesc București, meci în care n-au fost conduse niciodată. Avantajul maxim l-au avut în primul și în ultimul sfert, +21.

Patru jucătoare au fost în double digits de la Gladius, Alexia Ioana Mărcuș ieșind în evidență cu 21 de puncte și 5 recuperări. Pentru Sportul Stundențesc cea mai bună marcatoare a fost Neire Mihăilescu (16 puncte, 7 recuperări).

Gladius Târgu Mureș are 16-0 bilanț în sezonul 2021-2022, iar în cadrul Turneului Final de la București și-a câștigat toate partidele la o diferență medie de 36.5 puncte.

Dramatism în cea de-a doua semifinală

CS Olimpia București a făcut pasul spre finală după ce a trecut de Dan Dacian București cu 58-56 în urma unei reprize de prelungiri.

Olimpia a revenit de la -11 și a terminat sfertul patru cu 24-15, Alexia Dincă trimițând partida în overtime cu tripla sa pentru 49-49. Ambele formații au condus în repriza suplimentară, ultimele trei puncte ale meciului venind de la linia de fault. Cârmaciu și-a împărțit perechea de libere, ratând ocazia să egaleze și în cele din urmă Dănciulescu a închis tabela și a pornit bucuria în tabăra Olimpiei.

Carina Dănciulescu a avut 24 de puncte și 13 recuperări pentru învingătoare, iar de la Dan Dacian București s-a remarcat Marta Cârmaciu cu 19 puncte și 11 recuperări.

CS Olimpia are 15-0 bilanț în acest sezon, cu excepția acestui joc din semifinale reușind să se impună la diferențe importante în toate partidele de la Turneul Final.

Ultimul act are loc duminică, 27 martie, de la ora 13.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Gladius Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!