Stiri Juniori U17 Masculin

TF U15 M - Dan Dacian București a câștigat titlul de campioană

TF U15 M - Dan Dacian București a câștigat titlul de campioană

Dan Dacian Portocaliu București a cucerit titlul de campionă națională la categoria U15 masculin, după 67-56 duminică (27.03) în încheierea Turneului Final de la Târgoviște în fața Academiei de Baschet Phoenix Galați.

„Lupii dacici” au recuperat un deficit de cinci puncte, cu cât conduceau gălățenii în prima jumătate a sfertului inaugural (7-2) și au prins un run de 15-3 în ultimele patru minute rămase din acest parțial, pentru a conduce cu 17-10. Academia Phoenix Galați a redus diferența la un singur punct, 19-18, de unde bucureștenii au mers la +8 în următoarele minute, iar cu puțin peste un minut până la pauză aveau 35-26. Galațiul a putut tăia din handicap și la cabine s-a intrat cu 36-32 pentru Dan Dacian.

Dunărenii au ținut aproape în sfertul al treilea și ecartul devenea de un singur punct prin coșul lui Boghean, 44-43 pentru Dan Dacian București, gruparea din capitală conducând cu 48-45 la intrarea în sfertul decisiv. Galațiul a preluat inițiativa pe tabelă pentru scurt timp la 49-48, apoi Matea a răspuns cu o triplă și ulterior s-a ajuns la 59-55 cu coșul de la distanță marcat de Andrei Dinu, peste câteva atacuri bucureștenii desprinzându-se la +7. În cele din urmă, Dan Dacian București s-a impus cu 67-56 și a cucerit titlul național la U15 masculin.

Șerban Matea a terminat finala cu 28 de puncte și 10 intercepții pentru învingători, în vreme ce Mihai Șorodoc a contribuit cu 22 de puncte și 10 recuperări pentru Academia Phoenix Galați.

Lotul pe care l-a avut Dan Dacian București la acest turneu a fost alcătuit din: Petru Voiculescu, Luca Păuna, Șerban Enescu, Luca Petre, Andrei Dinu, Alexian Năsui, Alexandru Ghenciu, Șerban Matea, Andrei Ion, Tudor Pârvu, Mihail Zamfir-Dănciulescu, Tudor Duicu și Alexandru Mitrescu. Antrenorii echipei sunt Andrei Beațu și Gabriel Ștoclosa.

CSȘ Ploiești a cucerit medalia de bronz

CSȘ Ploiești a trecut de Leii București în finala mică a ediției 2021-2022, scor 68-44, prahovenii reușind să câștige fiecare sfert al întâlnirii. Codruț Dinu a avut 19 puncte și 15 recuperări pentru învingători, dar și 10 posesii pierdute, în vreme ce de la Leii singurul în double digits a fost Alexandru Niculescu (11 puncte, 7 recuperări).

Clasamentul Turneului Final U15 Masculin de la Târgoviște:

  1. Dan Dacian Portocaliu București
  2. Academia de Baschet Phoenix Galați
  3. CSȘ Ploiești
  4. Leii București
  5. Alpha Sport Team Sibiu
  6. Transilvania Brașov
  7. CSȘ Târgu Jiu
  8. Laguna București
  9. BC CSU Sibiu
  10. LPS Bihorul CSM Oradea
  11. SCM OHMA Timișoara

Lynx Ploiești s-a retras din competiție după un meci disputat în faza grupelor și a pierdut apoi toate jocurile rămase la „masa verde”.

*foto: EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!