Stiri Juniori U17 Masculin

TF U17 M - Akos Szentkuti a marcat coșul victoriei după o schemă a la Brad Stevens

TF U17 M - Akos Szentkuti a marcat coșul victoriei după o schemă a la Brad Stevens

Turneul final din Campionatul Național U17 Masculin are loc în aceste zile la Ploiești, acolo unde faza grupelor ajunge la final vineri, 2 iunie. În a doua zi a întrecerii s-a jucat și un meci încheiat la limită.

U-BT Cluj-Napoca și CSU Știința București s-au întâlnit după ce au început diferit competiția, ardelenii fiind învinși în prima rundă, iar formația din Capitală a câștigat.

În acest meci direct, Știința a beneficiat de un ecart maxim de 13 lungimi și cu 46 de secunde rămase până la final a condus cu 76 la 83. Din acel moment au urmat triple consecutive pentru Daniel Mureșan și U-BT Cluj a redus deficitul la un singur punct, pentru ca David Orbulescu să-și împartă perechea de libere la 82-84.

După un ultim timp de odihnă, alb-negrii s-au poziționat pentru o repunere, din care a reieșit o schemă folosită de Universitatea Butler în perioada în care Brad Stevens a fost antrenorul ei. Patru secunde au rămas pe cronometru în momentul în care echipele au revenit pe parchet:

Daniel Mureșan a fost cel care a repus mingea, Rareș Trandafir și Akos Szentkuti fiind responsabili cu blocajele pentru ca David Fîntînă să intre în posesia mingii. Jucătorii Științei l-au blocat excelent pe acesta din urmă, dar l-au lăsat liber pentru o fracțiune de secundă pe Szentkuti, cel care a primit pasa și a putut să arunce precis din spatele arcului de cerc și a marcat astfel ultimele puncte ale partidei.

Brad Stevens a ieșit în evidență încă de la nivel universitar cu diferitele scheme de joc pe care le-a aplicat la Butler în perioada 2007-2013, când a fost antrenorul principal al echipei, iar mai apoi a ajuns să facă pasul în NBA la Boston Celtics (2013-2021). Pe parcursul stagiunii 2021/2022 și Mihai Silvășan a apelat la o schemă pe repunere pe care a folosit-o Stevens, tehnicianul echipei de seniori de la U-BT alegând momentul în duelul de pe teren propriu cu Hapoel Holon, din Basketball Champions League. 

Rezultatul final în duelul dintre U-BT Cluj și CSU Știința București a fost 85 la 84, acel moment fiind și singurul în care elevii lui Horia Pascu au condus.

Marcatorul coșului decisiv, Akos Szentkuti, a fost principalul marcator al învingătorilor (27 de puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări, 9/13 din acțiune). Mihnea Ion Vlaicu Popa a contribuit cu 27 de puncte, 7 recuperări, 7 intercepții și 5 pase decisive pentru Știința.

Programul ultimei etape din faza grupelor în turneul de la Ploiești poate fi consultat AICI.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!