Stiri Juniori U17 Masculin

TF U19 Feminin: Olimpia București și CSU Brașov s-au calificat în finala campionatului

TF U19 Feminin: Olimpia București și CSU Brașov s-au calificat în finala campionatului

Turneul Final al Campionatului Național U19 Feminin are loc în perioada 21-22 februarie la Brașov, în urma semifinalelor de marți asigurându-și locul în ultimul act al ediției 2022/2023 formațiile CS Olimpia București și CSU Brașov.

Olimpia s-a întâlnit cu CSȘ CSM Târgoviște în prima semifinală, ecartul la final fiind de un singur punct. În primele două sferturi s-a impus formația dâmbovițeană (8-7 și 20-18), apoi în parțialul al treilea Olimpia s-a dovedit mai bună (26-20), pentru ca în sfertul patru fetele din Târgoviște să marcheze două puncte în plus (12-10). Olimpia a irosit în primă fază un avantaj de cinci puncte în parțialul decisiv, în ultimele trei minute marcându-se un singur coș din acțiune și în total echipele au contribuit pentru 9/13 de la linia liberelor, gruparea din București impunându-se cu 61 la 60.

Mihaela Panait a încheiat cu 17 puncte, 7 recuperări și 6 assist-uri pentru învingătoare, Bianca Georgescu (14 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Giulia Monor (13 puncte, 9 recuperări, 3 intercepții) fiind la rândul lor în double figures.

Ana Ivan s-a evidențiat cu 26 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru CSȘ CSM Târgoviște, Alexia Dobă (16 puncte, 7 recuperări) și Ștefania Mihai (12 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții) fiind următoarele marcatoare.

În cealaltă semifinală s-au întâlnit CSU Brașov și Sportul Studențesc București, câștig de cauză având gazdele cu 78 la 63, la capătul unui meci în care Sportul nu a condus deloc. Formația de sub Tâmpa și-a format un avantaj de nouă puncte după sfertul inaugural (23-14), după care a ajuns să meargă la +13, diferența la pauză fiind de șapte lungimi (39-32). Brașovul s-a desprins decisiv în cel de-al treilea sfert, la finalul căruia scorul era 64-44, ecartul urcând până la +25 în parțialul final.

Alexia Frîncu și Roxana Popovici (ambele cu 19 puncte), Delora Pricop (15 puncte, 13 recuperări), respectiv Ioana David (10 puncte, 7 assist-uri, 4 recuperări, 3 intercepții) au fost principalele marcatoare ale Brașovului.

Anisia Pușcașu a replicat cu 32 de puncte, 15 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții pentru Sportul, ea fiind singura în double figures. Trei sportive din echipă au încheiat cu 9 puncte.

Miercuri, 22 februarie, au loc meciurile pentru medalii. Finala mică dintre Sportul Studențesc și CSȘ CSM Târgoviște începe la ora 10.00, iar marea finală dintre CSU Brașov și CS Olimpia București la ora 12.00, ambele urmând să fie live pe YouTube FRB TV.

*foto: arhivă Dan Potor / sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!