Stiri Juniori U17 Masculin

Turneul final al Campionatului Național feminin Under 16: Favoritele la titlu s-au calificat în semifinale

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
31.03.2011

Cea de-a doua zi a turneului final a Campionatului Național feminin Under 16 de la Brașov a adus calificarea formațiilor Phoenix Galați, CSS Bega Timișoara și MC Sport Cluj în semifinalele competiției. CSS Râmnicu Vâlcea și Sirius Târgu Mureș se vor întâlni, cel mai probabil, în disputa pentru locurile 7-8, restul pozițiilor fiind oarecum echilibrate.

Turneul final al juniorilor doi, sportivi născuți în anii 1995-1996, are loc la Brașov, în perioada 30 martie - 3 aprilie, atât la feminin cât și la masculin.

Mai citiți și:

CSS Râmnicu Vâlcea - CSS Sibiu 27-42. Pentru a se menține în lupta pentru un loc cât mai sus în clasamentul final, obiectivul fiind finala pozițiilor 5-6, gruparea ardeleană a avut nevoie de o victorie în meciul de joi, cu CSS Râmnicu Vâlcea. Cu un lot format din numai șase jucătoare, formația din Vâlcea nu a avut cum să facă față unui ritm constant impus de adversare. CSS Sibiu s-a impus după o întâlnire în care s-a ratat foarte mult și în care s-a înscris foarte puțin, scorul final fiind de 42-27 pentru team-ul de pe Cibin.

SCM CSS Universitatea Craiova - Phoenix LPS Galați 39-67. După această victorie, formația din Galați și-a asigurat primul loc în seria 1, indiferent de rezultatul din ultimul meci din grupă, cu CSS Râmnicu Vâlcea, de vineri. Jucătoarele antrenate de Mugurel Lepădatu au dominat întâlnirea și nu au avut probleme decât în primele zece minute. De la învingătoare, Iulia Răileanu a fost de neoprit, cu 22 de puncte și 12 recuperări, în timp ce Irina Vasilache și-a ajutat colega cu alte 18 puncte. Cele două baschetbaliste de la Phoenix au marcat, împreună, cu un punct mai mult decât toate sportivele din Craiova.

Sirius Târgu Mureș - MC Sport Cluj 35-93. Echipa din Cluj s-a distrat cu formația din Târgu Mureș, gruparea de sub Feleac reușind un meci perfect, în care trei jucătoare, Iulia Pașca, autoare a 18 puncte și șase recuperări, Paula Cenean, 12 puncte, și Raluca Câmpeanu, ultima totalizând zece puncte și șase recuperări, au înscris cu cinci puncte mai mult decât toate baschetbalistele din Târgu Mureș. În urma acestui rezultat, MC Sport Cluj s-a calificat în semifinale, în timp ce Sirius va evolua pentru locurile 5-8.

Olimpia București - CSS Bega Timișoara 37-60. Gruparea din Banat a început mai bine meciul și a condus cu scorul de 18-10 după prima perioadă, Nicoleta Molnar, Alexandra Steiner și Bianca Blănaru punctând, aproape de fiecare dată, decisiv. Diferența din primele zece minute a rămas constantă la pauza mare, scor 32-24 pentru Bega, însă formația din Timișoara a condus și la zece puncte avans în prima jumătate a întâlnirii. După reluare, Molnar a marcat aproape din fiecare poziție și a profitat și de faptul că doi dintre pivoții de bază ai bucureștencelor, Maria Pițigoi și Gabriela Măgurean nu au înscris niciun punct în 30 de minute. Bega și MC Sport Cluj se vor întâlni, vineri, în meci decisiv pentru primul loc în grupă, ambele echipe fiind calificate în semifinale.

Campionatul Național feminin Under 16, turneul final de la Brașov, 30 martie - 3 aprilie
Seria 1   Seria 2
Loc Echipă Puncte Coșaveraj             Loc Echipă Puncte Coșaversaj
1 Phoenix LPS Galați 4 128:71 1 MC Sport Cluj 4 159:78
2 SCM Univ. Craiova 3 114:112 2 Bega Timișoara
4 117:76
3 CSS Sibiu 3 87:102 3 Olimpia Buc.
2 80:126
4 CSS Rm. Vâlcea
2 59:103 4 Sirius Tg Mureș 2 74:150

sursa foto: Gabriel Bâlă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!