Stiri Juniori U17 Masculin

Turneul final al Campionatului Național feminin Under 16: Favoritele s-au impus în prima etapă

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
30.03.2011

Turneul final al Campionatului Național feminin Under 16 a început, miercuri, la Brașov, cu desfășurarea primelor partide din grupele de calificare pentru semifinale. Reuniunea a fost deschisă de formațiile CSS Sibiu și SCM CSS Universitatea Craiova, întâlnirea fiind echilibrată doar în prima sa parte. Din aceeași grupă mai fac parte Phoenix LPS Galați și CSS Râmnicu Vâlcea.

Mai citiți și:

Cea mai echilibrată serie pare cea în care au fost repartizate echipele Bega Timișoara, MC Cluj, Olimpia și Sirius Târgu Mureș, acolo unde primele trei formații au venit cu obiectivul declarat de a ajunge cel puțin în penultimul act. Turneul final al juniorilor doi, sportivi născuți în anii 1995-1996, are loc la Brașov, în perioada 30 martie - 3 aprilie, atât la feminin cât și la masculin.

CSS Sibiu - SCM CSS Universitatea Craiova 45-75. După o primă jumătate destul de echilibrată, în care sibianca Mădălina Geleriu a înscris 17 din cele 23 de puncte marcate pentru echipa sa, răspunsul formației din Bănie a venit după pauza mare, atunci când elevele Danielei Manea au reușit un parțial de 28-10 în sfertul al treilea. De la învingătoare, Cristina Negoescu a încheiat meciul cu un double double, 30 puncte și 15 recuperări, în timp ce Irina Gavrilă a ajutat-o cu alte 28 de puncte și cinci recuperări. Gruparea din Bănie mai are nevoie de o singură victorie, în următoarele două meciuri, pentru a se califica în semifinalele turneului final rezervat junioarelor doi, sportive născute în anii 1995 și 1996.

Poenix LPS Galați - CSS Râmnicu Vâlcea 61-32. Formația din Râmnicu Vâlcea a fost o victimă sigură pentru gruparea din Galați, prima echipă prezentând pe foaia de arbitraj doar cinci jucătoare. În aceste condiții, Phoenix a evoluat fără probleme într-o întâlnire pe care a dominat-o din primul și până în ultimul minut. Gălățencele au avut 12-0 după doar trei minute și jumătate, moment din care nu s-a mai pus decât problema diferenței de scor. De la învingătoarea s-au remarcat Iulia Răileanu cu 20 de puncte și 14 recuperări, și Irina Vasilache, marcatoare a 13 puncte. Phoenix Galați și-a propus ca obiectiv în acest sezon finala acestei competiții, fetele pregătite de Mugurel Lepădatu fiind la o singură victorie de semifinale, acolo unde vor începe meciurile grele.

MC Sport Cluj - Olimpia București 66-43. Campioană națională pe generația jucătoarelor născute în anii 1995 și 1996, echipa MC Sport Cluj nu a avut probleme în meciul cu Olimpia București și a câștigat partida la o diferență de 23 de puncte, scor 66-43. De la învingătoare s-au remarcat Antonia Leahu, autoare a 14 puncte și șase recuperări, și Iulia Pașca, ultima terminând întâlnirea cu 13 puncte și opt recuperări. Gruparea ardeleană mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura, matematic, prezența în semifinalele competiției.

CSS Bega Timișoara - Sirius Târgu Mureș 57-39. Victorie clară pentru bănățence care s-au impus fără mari probleme, controlând partida cap-coadă. Gheban și Molnar au fost principalele marcatoare ale formației învingăroare, ambele punctând de 13 ori fiecare. De partea cealaltă s-au remarcat tot două jucătoare, fiind vorba de Buzogany, autoarea singurului double-double din confruntare, cu 11 puncte respectiv 15 recuperări și Huszar, autoare a 11 puncte.

Campionatul Național feminin Under 16, turneul final de la Brașov, 30 martie - 3 aprilie
Seria 1   Seria 2
Loc Echipă Puncte Coșaveraj             Loc Echipă Puncte Coșaversaj
1 Phoenix LPS Galați 2 61:32 1 MC Sport Cluj 2 66:43
2 SCM Univ. Craiova 2 75:45 2 Bega Timișoara
2 57:39
3 CSS Sibiu 1 45:75 3 Sirus Tg. Mureș
1 39:57
4 CSS Rm. Vâlcea
1 32:61 4 Olimpia Buc. 1 43:66

sursa foto: Gabriel Bâlă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!