Stiri Juniori U17 Masculin

Turneul final al Campionatului Național feminin Under 16: Phoenix LPS Galați și CSS Bega au câștigat toate meciurile

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
01.04.2011

Partidele din cadrul grupelor de calificare pentru semifinalele turneului final al Campionatului Național feminin Under 16 s-au încheiat, vineri, la Brașov. După cele trei etape disputate în primele zile ale competiției, echipele Phoenix LPS Galați, SCM CSS Universitatea Craiova, CSS Bega Timișoara și MC Cluj se vor lupta pentru medalia de aur.

Locurile 5-8 vor fi decise, sâmbătă și duminică, după ce formațiile Olimpia București, Sirius Târgu Mureș, CSS Sibiu și CSS Râmnicu Vâlcea își vor disputa meciurile elimimatorii. Cel mai probabil, ultimele două poziziții, la turneul final al junioarelor doi, vor aparține jucătoarelor de la Sirius și de la CSS Râmnicu Vâlcea.

Mai citiți și:

Phoenix LPS Galați - CSS Sibiu 58-39. Fără a se întrebuința prea mult, formația din Galați a bifat cea de-a treia victorie consecutivă la turneul final, calificându-se, fără înfrângere, în semifinale. Coșghetera echipei Phoenix, Iulia Răileanu, cu 19 puncte și nouă recuperări în acest meci, a fost odihnită, după pauză, de antrenorul Mugurel Lepădatu pentru penultimul act, însă și așa adversarele nu au putut să mențină o diferență mai mică de 19 puncte. CSS Sibiu va evolua pentru locurile 5-8.

SCM CSS Universitatea Craiova - CSS Râmnicu Vâlcea 65-51. Un meci în care ambele echipe știau, încă de la primul angajament, în ce fază vor evolua. Gruparea din Bănie a avut asigurat locul al doilea în serie, în timp ce formația din Zăvoi nu a avut cum să plece de pe ultima poziție. În aceste condiții și partida a fost una în care sportivele nu au avut o evoluție constantă. După ce fetele pregătite de Daniela Manea au dominat clar prima jumătate, scor 38-19, adversarele au avut un parțial de 20-8 în sfertul al treilea și au echilibrat disputa, însă întâlnirea a fost tranșată, în cele din urmă, de team-ul din Craiova.

Olimpia București - Sirius Târgu Mureș 55-22. Gruparea din Capitală nu a avut probleme într-un meci pe care l-a condus din primul și până în ultimul minut. De la învingătoare au evoluat aproape toate jucătoarele trecute pe foaia de arbitraj, în timp ce ardelencele nu au depășit, la jumătatea întâlnirii, 12 puncte marcate, față de 34 ale adversarelor. După pauză s-a jucat mai mult pentru statistică, niciuna din cele două echipe nefiind calificate în lupta pentru medalii. Atât Olimpia cât și Sirius se vor lupta pentru locurile 5-8 la această ediție a Campionatului Național feminin Under 16.

CSS Bega Timișoara - MC Sport Cluj 69-60. Acest meci a fost de departe cel mai interesant din turneu, cel puțin până acum, deoarece față în față s-au aflat două echipe care se luptă pentru titlu. Formația din Banat a condus pe tabelă până în minutul 15, atunci când ardelencele au egalat la 21-21 prin Flavia Dunca. La pauza mare însă, MC Sport Cluj a avut cinci puncte avans, scor 31-26. Partida a rămas una echilibrată și după reluare, atunci când baschetbalistele de la Bega au încercat să se apropie de adversare, scorul fiind de 43-37 pentru clujence, după 27 de minute. Bega a revenit spectaculos în meci, a egalat și a preluat conducerea partidei, având 51-47 cu opt minute înainte de finalul întâlnirii, însă fetele pregătite de Tiberiu Iluțiu au răspuns promt și s-au apropiat la un punct de adversare, după 34 de minute, scor 52-53. Alexandra Steiner a fost de neoprit în acest meci, având 30 de puncte și șapte recuperări, aducând victoria echipei din Timișoara.

Campionatul Național feminin Under 16, turneul final de la Brașov, 30 martie - 3 aprilie
Faza grupelor de calificare în semifinalele competiției
Clasament final, seria 1   Clasament parțial, seria 2
Loc Echipă Puncte Coșaveraj                   Loc Echipă Puncte Coșaversaj
1 Phoenix LPS Galați 6 186:110 1 Bega Timișoara 6 185:136
2 SCM Univ. Craiova 5 179:163 2 MC Sport Cluj
5 219:146
3 CSS Sibiu 4 126:160 3 Olimpia Buc.
4 135:148
4 CSS Rm. Vâlcea
3 110:168 4 Sirius Tg Mureș 3 96:205

Turneul final al juniorilor doi, sportivi născuți în anii 1995-1996 (și mai mici), se desfășoară la Brașov, în perioada 30 martie - 3 aprilie, atât la feminin cât și la masculin.

Campionatul Național feminin Under 16, turneul final de la Brașov, 30 martie - 3 aprilie
Partidele eliminatorii din cadrul fazelor finale
Faza Ziua Meciul Scor
Semifinală, locurile 1-4 2 aprilie 2011 Phoenix LPS Galați - MC Sport Cluj
00-00
Semifinală, locurile 1-4 2 aprilie 2011 CSS Bega Timișoara - SCM CSS Univ. Craiova
00-00
Semifinală, locurile 5-8 2 aprilie 2011 CSS Sibiu - Sirius Târgu Mureș
00-00
Semifinală, locurile 5-8 2 aprilie 2011 Olimpia București - CSS Râmnicu Vâlcea
00-00

sursa foto: Gabriel Bâlă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!