Stiri Juniori U17 Masculin

Turneul final U20 masculin: Steaua este campioană

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.05.2011

CSA Steaua Turabo Bucureşti este noua campioană a României la nivel de tineret (U20) masculin. Echipa din capitala ţării a depăşit pe CSŞ Bega Timişoara, scor 60-53, în finala ediţiei 2010/11, la capătul unui joc pe care l-a controlat în manieră categorică. Ultimul act a avut loc marţi (10.05).

După ce a trecut de U Mobitelco Cluj-Napoca, Steaua şi-a câştigat dreptul de a juca finala cu CSS Bega, învingătoare şi ea luni în semifinala cu Aurel Vlaicu. Meciul care s-a jucat cu trofeul pe masă a debutat cu Steaua aflată la timonă. Roş-albaştrii au condus cu 6-2 şi 14-7 graţie recuperărilor excelente făcute de Ţibârnă. De altfel, meci în mare parte s-a jucat în duelul "giganţilor" Toth şi Ţibârnă, duel câştigat clar de jucătorul stelist, mult mai determinat şi hotărât să devină campion. Steaua şi-a adjudecat actul de debut cu 22-9.

Bănăţenii au căutat să îşi revină în sfertul secund, dar nu au găsit soluţii în atac. Milencovici s-a chinuit să marcheze şi a luat mai multe acţiuni pe cont propriu. Insuficient însă pentru că Steaua a dominat jocul sub panoul advers. Bucureştenii s-au apărat exact şi aveau 35-25 la pauză.

După ieşirea de la cabine, timişorenii au forţat atacul şi au reuşit să revină în joc, dar trupa lui Dan Niculescu a reuşit să concretizeze desele greşeli copilăreşti ale gazdelor. CSS Bega s-a apropiat la 6 puncte, dar diferenţa a rămas şi după actul trei, 55-45 pentru Steaua.

Ultimele zece minute au fost şi cele mai animate. Bănăţenii au renunţat la orice precauţie şi s-a dus o luptă frumoasă pe parchet pentru fiecare minge. După ce au revenit la doar 4 puncte, 56-52, elevii lui Tiberiu Ondreikovics şi Mihai Bolcu şi-au văzut aripile retezate de o aruncare de trei puncte a steliştilor. Fiecare echipă a mai marcat apoi un singur punct, până la 60-53 pentru Steaua. Roş-albaştrii au făcut apoi hora bucuriei pe parchet, în timp ce bănăţenii îşi ştergeau lacrimile.

Bogdan Ţibârnă (foto), pivotul noii campioane, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului final desfăşurat în acest an la Sala Constantin Jude din Timişoara. El a avut 25 puncte şi 17 recuperări în finală.

În schimb, finala mică a fost adjudecată de U Mobitelco Cluj-Napoca, ardelenii depăşind Colegiul Naţional Aurel Vlaicu Bucureşti cu scorul de 85-70.

Steaua este campioană la nivel de tineret (U20) pentru prima dată.

La ceremonia de premiere, pe lângă medalii acordate fiecărei echipe, s-au acordat şi premiile speciale:

Cel mai bun pasator - Cătălin Petrişor (CSS Bega Timişoara)

Cel mai bun apărător -Horea Cristean (Steaua Turabo)

Cel mai bun marcator - Bogdan Ţibârnă

Cel mai bun "5" - Zoran Milencovici (CSS Bega), Mădălin Gogea (CN Aurel Vlaicu), Bogdan Ţibârnă (Steaua Turabo), George Toth (CSS Bega), Horea Cristean (Steaua Turabo)

MVP-ul turneului - Bogdan Ţibârnă (Steaua Turabo)

Foto: www.bcsteaua.ro 

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    nedumerire
    mi-a ramas din acest turneu un semn de intrebare. in acest an, jucatorul cristean de la j18 a jucat la phoenix galati si a avut medie de 20 pte/meci. acelasi jucator a jucat acum si la steaua la j20 avand 18 pte si 8 pte marcate in ultimile 2 meciuri. carui club apartine acest jucator? cand s-a transferat? sa inteleg ca orice echipa si-ar fi putut aduce jucatori de la alte cluburi sa joace in finala? la anul mai e valabil acest mod de "transfer" la turneul final? daca nu, anul acesta de ce a fost voie?

    cu 12 ani în urmă (11.05.2011) Raspunde
  • tibirna_geo@yahoo.com :

    u20
    munca de 10 ani a fost incununata de un succes major.Experenta si seriozitatea in pregatire te-au propulsat aici.Felicitari si te asteptam acasa intr-o mini vacanta. greul deabia auma incepe

    cu 12 ani în urmă (11.05.2011) Raspunde
  • stavi :

    inapt nu nedumerire
    se numeste dubla legitimare ydesh_apu!

    cu 12 ani în urmă (14.05.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    @stavi
    intrebarea a fost politicoasa. raspunsul agresiv. se pare ca te deranjeaza. trecand peste asta, dubla legitimare poaye fi realizata in cadrul echipelor din acelasi club. sa inteleg ca galatiul si steaua sunt acelasi club draga stavi? mai citeste ce inseamna inapt. faptul ca jucatorul numit a jucat anul acesta in cele 2 cluburi este dovedibil prin statistici. ceea ce spui tu aud pentru prima data si nu ma convinge.

    cu 12 ani în urmă (15.05.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!