Stiri Juniori U17 Masculin

U17 Feminin - Premiile individuale

U17 Feminin - Premiile individuale

Ediția 2023/2024 a Campionatului Național U17 Feminin s-a încheiat la Cluj-Napoca, cu ocazia turneului final din 13-14 aprilie. NBS Cluj-Napoca a cucerit titlul la capătul unui sezon perfect.

Ardelencele pregătite de Tudor Dumitrescu au avut un bilanț de 11-0 în această ediție de campionat. În BTarena, ele au trecut cu 70-66 de CSM Constanța în semifinale, iar mai apoi cu 69-62 de Olimpia București în finală.

MVP-ul întrecerii a venit totuși din tabăra medaliatei cu bronz, Gladius Târgu Mureș. Alexia Mărcuș a primit această distincție după ce a avut medii de 25.5 puncte, 7.0 recuperări, 7.0 intercepții, 2.0 pase decisive, 1.5 capace și 8.0 mingi pierdute la turneul final din BTarena. Ea a avut o reușită decisivă în finala mică, duel pe care Gladius l-a câștigat cu 89-88 în fața Constanței, după două reprize suplimentare.

Mai departe, s-au acordat următoarele premii:

  • Cele mai multe puncte înscrise: Alexia Mărcuș (Gladius Târgu Mureș) - 51
  • Cea mai bună pasatoare: Ana Maria Carp (CSM Constanța) - 12
  • Cele mai multe recuperări: Petra Matei (Olimpia București) - 32
  • Cea mai de perspectivă jucătoare: Crina Teglaș (Gladius Târgu Mureș)

Din echipa turneului au făcut parte Alexia Mărcuș (Gladius Târgu Mureș), Amira Bou Chedid (CSM Constanța), Carina Dănciulescu (Olimpia București), Sara Avram (NBS Cluj-Napoca) și Maisa Fulop (NBS Cluj-Napoca).

Pe podiumul acestui sezon s-au aflat NBS Cluj-Napoca, CS Olimpia București și Gladius Târgu Mureș. În continuare, pe locul 4 a terminat CSM Constanța, iar pozițiile 5-8 au fost ocupate de Smart Basketball Cluj-Napoca, Leii București, CSȘ Sibiu, respectiv CSȘ Bega Timișoara.

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!