Stiri Juniori U17 Masculin

U17 Masculin - Premiile individuale

U17 Masculin - Premiile individuale

Sezonul 2023/2024 din Campionatul Național U17 Masculin s-a încheiat duminică, 14 aprilie, și a găsit-o pe CSȘ CSM Petrolul Ploiești în postura de campioană. Prahovenii au obținut o nouă medalie de aur la nivel juvenil, după o campanie perfectă la această categorie.

Sportivii pregătiți de Ionel Ivan au câștigat toate cele 12 partide disputate în acest sezon. Prahovenii au dominat competiția și pe parcursul ediției recent încheiate n-au avut vreun meci încheiat la o diferență mai mică de 13 puncte. În plus, aceștia au depășit în cinci rânduri suta și recordul stagional pe care s-au bazat a fost de 133 de puncte, în două ocazii.

MVP-ul turneului final de la Râmnicu Vâlcea a fost ales David Rașoga. În vârstă de 16 ani, acesta a terminat competiția din Zăvoi cu medii de 15.2 puncte, 4.8 recuperări, 3.8 pase decisive, 2.2 intercepții, respectiv cu procentaje de 94% la două puncte și 44% din spatele arcului de cerc.

Următoarele premii individuale au fost:

  • Cele mai multe puncte înscrise: Matei Șorodoc (Academia de Baschet Phoenix Galați) - 123
  • Cele mai multe recuperări: Ruben Fadur (Stars 2012 Iași) - 72
  • Cele mai multe pase decisive: Sebastian Boghean (Academia de Baschet Phoenix Galați) - 35
  • Cel mai de perspectivă jucător: David Fometescu (Agronomia București)

În echipa ideală a turneului s-au regăsit David Rașoga (CSȘ CSM Petrolul Ploiești), Codruț Dinu (CSȘ CSM Petrolul Ploiești), Albert Chifan (Stars 2012 Iași), Dragoș Constantinescu (CS Vâlcea 1924) și Raul Mitrache (CSU Andu Sibiu).

Pe lângă echipele care s-au bătut pentru medalii (Ploiești, Iași, Sibiu, Vâlcea), în primele opt la categoria U17 au ajuns Academia de Baschet Phoenix Galați, Leii București, Agronomia București și Laguna București.

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!