Stiri Juniori U17 Masculin

U19 Masculin: CSU Știința București este campioana României

U19 Masculin: CSU Știința București este campioana României

În perioada 18-20 februarie, în Sala Regimentului de Gardă din Capitală, s-a desfășurat turneul final U19, la masculin. CSA Steaua București, gazda competiției, a ajuns până în actul decisiv însă a fost învinsă, pe teren propriu de CSU Știința București.

În semifinalele turneului final, CSA Steaua București a trecut de LPS Bihorul CSM Oradea cu scorul de 102 la 68, în timp ce CSU Știința București a avut o partidă mai complicată cu CS Dinamo CSS Nr. 6 București: 70-58.

Cu toate acestea, elevii lui Ionuț Bâscoveanu au început mai bine finala cu Steaua și conduceau după primul sfert cu 20 la 14. A urmat o secvență mai bună a formației militare, care a intrat la vestiare cu un avantaj de trei puncte: 39-36.

Știința a dominat total sfertul al treilea, izbutind un parțial de 25 la 6, prin care a făcut extrem de dificilă misiunea gazdelor. Steaua nu a mai reușit să revină, iar Știința a învins cu 67 la 54, devenind campioană națională.

Liderii medaliatei cu aur au fost Andrei Oinaru (17 puncte, 16 recuperări), Victor Petrescu (14 puncte, 13 recuperări), Edward Mirea (12 puncte) și Alexandru Pîrjolescu (10 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Albert Stan (16 puncte), David Bănică (15 puncte) și Andrei Panait (10 puncte).

În finala mică, Dinamo nu a întâmpinat probleme în fața Oradiei, câștigând cu 85 la 59. David Pătru (26 de puncte, 8 recuperări) și Luca Cârstea (23 de puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive, 6 capace) au făcut spectacol și i-au asigurat trupei din Ștefan cel Mare medalia de bronz.

Iată cum arată clasamentul, la finalul turneului U19:

  1. CSU Știința București
  2. CSA Steaua București
  3. CS Dinamo CSS Nr. 6 București
  4. LPS Bihorul CSM Oradea
  5. CSO Voluntari
  6. CSS Târgoviște
  7. ABC Leii București
  8. CS Agronomia București
  9. LPS Târgu Mureș
  10. CSM Constanța
  11. CSS Tulcea
  12. CSM Ploiești

*foto: Facebook – Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!