Stiri Juniori U17 Masculin

Valentin Pogonaru: ”La Campionatul Europenean Under 20 avem o grupă urâtă”

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
19.01.2011

Antrenorul echipei naționale masculine Under 20, Valentin Pogonaru, a declarat că adversarele României în grupa de calificare din cadrul Campionatului European rezervat acestei categorii de vârstă nu sunt deloc facile. Tricolorii vor înfrunta selecționatele Poloniei, Georgiei, Estoniei, Macedoniei și Elveției.

Pogonaru a descris grupa din care face parte naționala Under 20 a țării noastre ca fiind una ”urâtă”. ”Polonia este o forță în baschet, la fel și Georgia. Este o serie complicată, chiar urâtă, în care avem șanse mari să învingem Elveția. Cu celelalte echipe va fi foarte dificil, dar nu imposibil", a precizat selecționerul pentru site-ul federației de specialitate.

Tehnicianul a vorbit, pentru frbaschet.ro, și despre obiectivul României la Campionatul European Under 20, Divizia B, de la Sarajevo. ”Ne propunem clasarea în primele 12 echipe. Ținând cont de ce grupă avem consider că ne va fi foarte dificil, dar trebuie să fim optimiști”, a încheiat Valentin Pogonaru.

Referitor la lot, Pogonaru a spus: ”Voi avea la dispoziție șase jucători cu care am lucrat anul trecut pentru Campionatul European Under 20 din Austria, iar restul sportivilor sunt cei din fosta echipa națională sub 18 ani. Acest lucru va complica puțin situația, pentru că avem nevoie de ceva timp ca sa omogenizăm echipa”.

Campionatul European masculin Under 20, Divizia B, va avea loc în perioada 14-24 iulie, la Sarajevo, în Bosnia Herțegovina, și va alinia la start 22 de selecționate naționale.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!