Stiri Juniori U17 Masculin

Victorie clară pentru SCM Timișoara în debutul seriei cu CS Vâlcea 1924

Victorie clară pentru SCM Timișoara în debutul seriei cu CS Vâlcea 1924

Seria dintre CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea și SCM Timișoara, pentru locurile 13-14 în Liga Națională de Baschet Masculin, a debutat în cursul serii de vineri (03.05) în fieful trupei din Zăvoi. Timișoara a putut să controleze disputa începând cu al doilea sfert și a câștigat fără emoții: 88-73.

Vâlcea: George Alexandru Vlad, Radu Vîrnă, Zoran Paunovic, Modibo Diaby, Nicolae Ciucă

Timișoara: Luka Mitrovic, Robert Schipor, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Edward Petrescu

Confruntarea din Zăvoi a debutat sub semnul echilibrului și cele două formații au condus pe rând, Vâlcea fiind prima care a putut să urce într-un avantaj mai mare de o posesie la 13-7. Time-out-ul lui Dragan Petricevic a avut efect și peste câteva minute Lazar a egalat situația la 16, însă gazdele au gestionat mai bine atacurile rămase din sfertul inaugural și scorul a devenit 18-17.

Timișoara a marcat șase puncte la rând în deschiderea următorului act și ulterior Mitrovic a dus scorul la 23-31. Replica lui Ciucă a fost urmată de un parțial de 9-2 al bănățenilor și același Ciucă a marcat ultimele puncte ale „Lupilor Negri” în prima repriză la 29-40. „Leii din Banat” s-au bazat pe un run de 10-0 în ultimele două minute și jumătate ale acestui act și au intrat la vestiare cu un categoric 29-50.

Vîrnă a oprit seria bună a vizitatorilor și mai târziu Diaby l-a urmat tot cu o triplă la 41-56. Gajic a răspuns la rândul său cu un coș din spatele arcului de cerc și Timișoara a urcat la +19 la jumătatea celui de-al treilea sfert, același Gajic fiind responsabil cu punctele, în timp ce tripla lui Mitrovic a dus scorul la 48-68. Timișoara s-a desprins încă puțin pe finalul sfertului, iar Ciriperu a scuturat în două rânduri plasa din spatele arcului de cerc și s-a ajuns la 56-74.

Jucătorii autohtoni au fost în prim plan în primele trei minute ale sfertului decisiv, iar cu punctele lui Horga, Ciucă, Rotaru și Schipor s-a mers la 61-81. Bănățenii au continuat să exceleze la nivelul aruncărilor de la distanță, zonă în care s-au bazat pe un procentaj de peste 50%, și cu ajutorul lui Schipor au urcat la +21. În cele din urmă, SCM Timișoara s-a impus fără probleme în Sala Traian, 73-88, și va avea nevoie de încă un succes pentru clasarea pe locul 13 la finalul sezonului.

Nikola Gajic s-a evidențiat cu 24 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și 6/10 din spatele arcului de cerc. Luka Mitrovic (20 de puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții, 4/5 de la distanță) și Igor Kesar (17 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) au fost următorii marcatori ai „Leilor din Banat”.

George Alexandru Vlad a răspuns cu 13 puncte, 3 pase decisive și 3/4 de la distanță, iar Nicolae Ciucă și Zoran Paunovic au avut câte 12 puncte pentru Vâlcea.

Următoarea confruntare între cele două echipe va avea loc pe 7 mai, în fieful bănățenilor.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!