Stiri Juniori U17 Masculin

VIDEO. Cristina Bigică: ”America este cea mai bună opțiune pentru mine”

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
08.02.2011

Una dintre cele mai bune jucătoare din Europa, la categoria sa de vârstă, Cristina Bigică a declarat pentru totalbaschet.ro că este decisă să facă pasul spre o echipă din Statele Unite deoarece, în opinia sportivei echipei Olimpia București, ”colegiul este cea mai bună opțiune pentru baschetul profesionist”.

Referitor la nominalizarea venită din partea FIBA Europe, de a intra în topul celor mai bune baschetbaliste de 18 ani de pe Bătrânul Continent, Cristina a spus că se simte onorată pentru decizia luată de forul european.

Bigică a fost propusă, la categoria sa de vârstă, pentru sondajul ”MVP-ul anului 2010”, fanii din întreaga lume putând să voteze sportivele cu rezultate excepționale pentru primele reprezentative și pentru formațiile de club.

”Sunt onorată să fiu nominalizată printre cele mai bune 15 jucătoare ale Europei, având în vedere că unele dintre ele au participat și la Campionatul Mondial”, a completat, pentru totalbaschet.ro, Cristina Bigică.

”Vreau să iau cea mai bună decizie pentru viitorul meu”

Jucătoarea echipei Olimpia București a înscris, în finala turneului final al Campionatului European feminin Under 18, Divizia B, de la Timișoara, coșul care a adus medaliile de aur tricolorelor, după o partidă de infarct în fața selecționatei Olandei, scor 63-61. Cristina Bigică spune că nu reușita din ultima secundă i-a deschis porțile către formații puternice din întreaga lume.

”Evoluția mea de pe parcursul întregii veri, la care sunt mereu prezenți scouteri atât din Europa cât și din Statele Unite, a fost cea care m-a propulsat în față. Am primit multe oferte, însă nu m-am decis asupra uneia deoarece vreau să iau cea mai bună decizie pentru viitorul meu”, a completat jucătoarea.

Cristina Bigică a explicat, pentru totalbaschet.ro, și ultimele secunde ale meciului cu Olanda, din finala Campionatului European Under 18: ”Nu prea ai foarte mult timp la dispoziție în astfel de momente. Nu știam decât că mai sunt șase secunde și nu m-am gândit decât la faptul că trebuie să obțin cel puțin un fault sau chiar să înscriu”.

Este decisă să plece în Statele Unite, însă nu și-a ales echipa

Întrebată dacă, după ce va încheia junioratul, la echipa Olimpia București, va pleca în Statele Unite, Cristina Bigică a recunoscut că acesta este visul său: ”Cred că America este cea mai bună opțiune deoarece, terminând colegiul, ți se deschide o poartă mai largă spre baschetul profesionist. Încă nu m-am hotarat unde, e foarte greu sa mă decid asupra unei universități sau să știu acum care e cea mai bună pentru mine”.

Fără îndoială că, cel mai frumos moment din viața sportivă a Cristinei s-a petrecut tot la Timișoara: ”Au fost multe clipe de neuitat în carieră. Cel mai frumos moment din cariera mea ea fost când ne-am îmbrățișat și am plâns de bucurie după ce am câștigat prima medalie la un Campionat European”.

Debutul la naționala de senioare a venit, firect, ca o recunoaștere a performațelor jucătoarei.  ”Nu mă așteptam ca, după o vară atât de lungă, să mai am parte și de o convocare la senioare, însă, din păcate, s-a accidentat Ancuța Stoenescu și a trebuit să-i iau locul”, a mai adăugat Cristina Bigică.



”O jucătoare tânără are nevoie de meciuri”

Baschetbalista nu a uitat cine a i-a deschis pașii către performanță. ”Am avut noroc cu primul meu antrenor, Neagu Doru, care m-a îndrumat în carieră și care m-a sfătuit să nu merg la lotul national, decât dacă sunt cu adevărat pregătită, sau sa mă mut de la echipă la o vârstă fragedă și îi mulțumesc. Când a venit timpul am mers la Campionatul European Under 16, după care m-am transferat la clubul Olimpia București”, își aduce aminte jucătoarea.

Cristina Bigică a mai spus că nu a plecat de la actuala sa echipă, Olimpia București, deoarece este de părere că ”o jucătoare tânără ar face o mare greșeală dacă se mută la o formație puternică deoarece nu are experiență și nu ar putea evolua sufiecient”.

”Sunt junioară și am avut parte de multe clipe frumoase la Olimpia. Pe de altă parte suntem un grup unit și atmosfera din lot este extraordinară”, a punctat baschetbalista.

Jucătoarea echipei Olimpia București are, în acest sezon, statistici de 14,6 puncte, 3,2 recuperări și 1,2 pase decisive pe meci, fiind cea mai bună marcatoare a grupării din Capitală. Cristina Bigică evoluează pe postul de extremă, are 1,77 metri, și în 13 partide disputate, a totalizat o medie de 10,2 unități la indicele de eficiență.

fotografii: fibaeurope.com

Iată, mai jos, ultimele secunde ale meciului dintre România și Olanda, scor 63-61, din finala Campionatului European feminin Under18, competiție care a avut loc anul trecut la Timișoara. Cristina Bigică a marcat coșul victoriei tricolorelor în chiar ultima secundă de joc și a adus medaliile de aur și promovarea în Divizia A pentru România! Ne cerem scuze pentru calitatea imaginilor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!